Mercedes a câştigat în premieră Cursa de 24 de ore de la Nurburgring

de Daniel Popescu
Marti, 21.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a obţinut luni prima victorie în celebra cursă de anduranţă de la Nurburgring, care a fost întreruptă peste nouă ore din cauza ploilor torenţiale.

Maşina noastră a fost superbă, în special pe circuit ud, dar chiar şi pe uscat am fost aproape de grupul fruntaş.

Bernd Schneider
Pilot Black Falcon
Constructorul german Mercedes şi-a adjudecat luni seara o victorie istorică în cursa de anduranţă de la Nurburgring, desfăşurată pe varianta extinsă de peste 25 de kilometri.

La capătul a 88 de tururi parcurse într-un interval de 24 de ore, echipa de client Black Falcon a trecut prima linia de sosire cu Mercedes-Benz SLS AM GT3, al cărui lider a fost cvintuplul campion de DTM Bernd Schneider.

Alături de coechipierii săi Sean Edwards, Jeroen Bleekemolen şi Nicki Thiim, Schneider a terminat cursa cu un avans de două minute şi 39 de secunde în faţa echipei Marc VDS condusă de Maxime Martin, care a concurat cu un BMW Z4. Martin a pus serioase probleme celor de la Mercedes pe parcursul cursei, având perioade în care a fost cu 20 de secunde pe tur mai rapid, însă în cele din urmă a fost nevoit să se mulţumească cu locul doi.

Numele Mercedes-Benz înseamnă performanţă, calitate şi fiabilitate, acestea fiind premisele pentru câştigarea unei curse atât de dificile pe cel mai solicitant circuit de curse din lume.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
Ultima poziţie a podium a revenit tot celor de la Mercedes prin intermediul echipei ROWE, care a ocupat şi locul patru în faţa unui Audi R8 pilotat de câştigătorii ediţiei de anul trecut, Markus Winkelhock, Marcel Fassler, Frank Stippler şi Mike Rockenfeller.

BMW şi-a mai adjudecat şi un loc şase prin echipajul format din Dirk Adorf, Claudia Hurtgen, Jens Klinmann şi Martin Tomczyk, în timp ce primul Porsche apare abia pe locul şapte prin intermediul echipei Manthey Racing.

Cursa a fost întreruptă timp de peste nouă ore din cauza ploilor torenţiale care s-au abătut asupra circuitului.

Via Newspress

Comentarii (1)

  • BaditzaEx
    felicitari Mercedes, dar era si cazul ca Merc sa obtina niste victorii... mai ales din pct de vedere al clientului, caci un SLS este mult mai scump decat un Z4 sau R8
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru