Mercedes-Benz anunță modificări în portofoliul de modele: Maybach SL este în dezvoltare

de Alexandru Monenciu
Joi, 19.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile anunță o serie de modificări în gama de modele. În 2024 va fi lansat un model cu zero emisii, dezvoltat pe platforma MMA, iar, în prezent, se lucrează la un Maybach SL.

Mercedes-Benz are planuri mari de viitor, obiectivul producătorului din Stuttgart fiind să devină cel mai valoros brand auto de lux din lume. Pentru asta, nemții anunță o serie de modificări, unele mai mari, altele mai mici, în portofoliul de modele.

Pentru început, modelele vor fi împărțite în trei mari categorii: Entry Luxury, Core Luxury și Top-End Luxury. Totodată, Mercedes-Benz anunță că 75% din investiții vor fi făcute în mașinile de dimensiuni mai mari și mai scumpe, așadar cele compacte sunt în pericol.

De fapt, numărul modelelor compacte, din categoria Entry Luxury, va fi redus de la 7, câte sunt în prezent, la 4. Germanii nu au precizat care modele vor fi eliminate.

În 2024, în Entry Luxury își va face apariția un model cu zero emisii, dezvoltat pe platforma MMA.

NOUA GENERAȚIE CLASA E, DEBUT ÎN 2023

Categoria Core Luxury va fi compusă, în mare parte, din Clasa C, Clasa E și derivatele lor. Acesta din urmă primește o nouă generație în 2023, iar pe arhitectura electrică EVA2 (EQE și EQE SUV) va fi construit și un model special pentru piața din China.

Clasa S, Clasa G, GLS, EQS, EQS SUV, modelele AMG și cele care poartă emblema Maybach vor fi incluse în categoria Top-End Luxury.

Până în 2026, Mercedes-Benz vrea ca vânzările din această categorie să crească cu 60%, comparativ cu anul 2019.

Se prefigurează o nouă platformă dedicată mașinilor sport cu zero emisii. Denumită AMG.EA, aceasta va debuta în 2025.

MAYBACH SL, ÎN LUCRU

Până atunci, însă, un EQS SUV cu emblema Maybach va fi prezentat în 2023, iar în 2024 vom face cunoștință cu EQG sau, cu alte cuvinte, versiunea electrică a lui Clasa G. Mai mult, Mercedes-Benz anunță că în prezent se lucrează la un Maybach SL.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru