Mercedes-Benz anunță o versiune cu motor V12 pentru Maybach Clasa S

de Alexandru Monenciu
Sambata, 17.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Maybach Clasa S va primi o versiune cu motor V12. Cel puțin asta reiese dintr-o imagine teaser publicată de constructorul german de automobile.

În urmă cu fix 100 de ani, modelul Maybach W3 debuta în cadrul Salonului Auto de la Berlin. Era o mașină de 5 metri lungime, capabilă să atingă o viteză maximă de 110 km/h mulțumită unui motor cu șase cilindri în linie care dezvolta 70 de cai putere.

Pentru a marca momentul, Mercedes-Benz a publicat acum o imagine teaser cu o versiune de top a actualului Mercedes-Maybach Clasa S. Cel mai interesant este că pe aripa mașinii apare inscripția V12.

Odată cu lansarea noului Mercedes-Maybach Clasa S, constructorul din Stuttgart a înlocuit unitatea V12 cu un motor V8 twin-turbo. Dar, din câte se pare, aceasta ar putea reveni în viitorul nu foarte îndepărtat.

Nemții nu au oferit mai multe detalii, dar, dacă într-adevăr se va întâmpla acest lucru, am putea vorbi despre o unitate V12 de 6.0 litri, twin-turbo, care să dezvolte peste 600 de cai putere. Desigur, puterea va fi livrată ambelor punți.

via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru