Mercedes-Benz ar putea renunța la CLS Shooting Brake

de Sebastian Toma
Marti, 07.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz ar putea renunța la caroseria Shooting Brake din gama CLS odată cu lansarea următoarei generații a modelului, titrează englezii de la Car citând surse din cadrul companiei.

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake, singurul model break din segmentul său, ar putea să rămână fără înlocuitor odată cu schimbarea de generație, titrează englezii de la Car. Potrivit publicației britanice Car, nemții de la Mercedes-Benz nu sunt mulțumiți de rezultatele de vânzări ale variantei de caroserie Shooting Brake din gama CLS, așa că au decis să renunțe la acesta odată cu ieșirea din producție a actualei generații. Aparent, vânzările slabe ale lui CLS Shooting Brake pe piețele din China și Statele Unite ale Americii, primele două ca volume la nivel mondial, sunt o problemă suficient de serioasă încât să se renunțe la această variantă de caroserie.

Englezii de la Car dau vina pe piața din China, care nu mai aduce vânzări înfloritoare pentru orice model lansat acolo, iar costurile dezvoltării unei variante de caroserie cu vânzări slabe sunt prea mari pentru orice constructor, inclusiv pentru conglomeratul german Daimler. Situații similare se derulează și la Audi și BMW, nu doar la Mercedes-Benz, fiecare marcă din tripleta premium din Germania analizând eventualele variante de caroserie "excentrice" ale fiecărui model înainte de aprobarea acestora pentru producție. În cazul mărcilor premium germane, modelele cu caroserii în trei uși au fost primele eliminate din ofertă, la fel cum a fost pentru producătorii de volum.

Urmareste Automarket
Sursele citate de Car din cadrul Mercedes-Benz anunțau că succesorul lui CLS Shooting Brake ar fi fost deja desenat de departamentul stilistic al mărcii, iar că proiectul mai avea nevoie doar de aprobarea dezvoltării variantei de producție.
Spre deosebire de viitorul CLS, programat să debuteze în 2018 și cu design-ul exterior deja aprobat, varianta Shooting Brake va trăi doar o generație. Vestea bună pentru fanii modelului este că mai au aproape trei ani în care pot să cumpere această versiune de caroserie. Fanii lui CLA au și ei la dispoziție acest tip de caroserie, cât timp gama A-Klasse și varianta sa Shooting Brake rămân profitabile pentru marca din Stuttgart.

Via Car

Comentarii (3)

  • Scorpionul_negru
    Ma bucur sa aud asta. Si asa arata ca un dric.
    10 14
  • Pai cine ar cumpara chestia aia ? Si un logan mcv arata mai bine. Aia e un fel de coupe, defapt un fel de breack, defapt un fel de , defapt las-o balta.
    6 12
  • mdeah...
    ...cand l-am vazut in mol in timisoara am comentat si eu pe-aici spunind ca-i aiurea rau de tot ,o abordare nepotrivita pt. un astfel de model si am primit numai maini rosii...dar... ma rog.daca era vreun user mai cu doua perechi de....pote toti erau extaziati de coment plus ca mi l-au publicat astia de la AM dupa vreo trei zile...
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru