Mercedes-Benz ar urma să renunțe la numele EQ pentru viitoarele sale modele electrice

de Tiberiu Safta
Vineri, 13.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații apărute în presă, Mercedes-Benz ar urma să nu mai folosească numele EQ pentru viitoarele sale modele electrice. Astfel, constructorul german va simplifica numele modelelor electrice, iar numele EQ va dispărea în 2024.

La fel ca toți ceilalți constructori, Mercedes-Benz se pregătește să facă tranziția către o gamă de modele complet electrice. Eforturile de electrificare ale mărcii au început încă din 2016, atunci când constructorul german a anunțat înființarea diviziei Mercedes-EQ. Primul model electric lansat sub noua divizie a fost EQC, prezentat în 2019.

De atunci, toate modelele electrice al mărcii germane poartă numele EQ. Însă, acest lucru ar urma să nu mai fie valabil în viitorul apropiat. Potrivit publicației germane Handelsblatt, se pare că Mercedes-Benz va renunța la folosirea numelui EQ pentru viitoarele sale modele electrice, începând din 2024.

Conform informațiilor, decizia ar fi fost luată chiar de către CEO-ul mărcii, Ola Källenius, iar Mercedes-Benz se va concentra și mai mult pe modelele cu zero emisii. În același timp, constructorul german va începe să renunțe treptat la motoarele termice.

Noua generație de modele electrice Mercedes-Benz va fi lansată la finalul lui 2024.

Numele viitoarelor modele cu zero emisii vor fi, astfel, simplificate.

via Automotive News Europe

Comentarii (4)

  • ha ha ha ... acum ceva ani era o stire ca Mercedes va lansa un brand nou numit EQ in care vor baga o gramada de bani sa il promoveze.... Eu am intrebat doar atat... ce vor face peste cativa ani cand toate modelele vandute vor fi doar electrice (dupa cum se doreste de mai sus)? la ce vor renunta, la brandul Mercedes sau la EQ? multumesc, am primit raspunsul :)
    6 1
  • Bine că îndreaptă această greşeală.

    Şi să mai îndrepte ceva.... să nu mai copie alţii.... pentru că, din păcate, maşinile EQx arată gen Prius.... cam urâte, nu sunt impunătoare !

    Măi Mercedes...

    Electrice, tocmai că îţi permit să te joci cu formele, mult mai liber !!
    Motorul fiind mic şi foarte jos, bateria în podea...

    Păi
    2 3
  • Mno de când așteptam cu cardul pregătit sa iau merțan da ma încurcau abrevierile din nume, in sfârșit pot sa-mi îndeplinesc visul.
    Știrea lui peste prăjit…
    4 4
  • oricine
    Lung prilej de vorbe și de ipoteze ( dixit Toparceanu). Deja s-au polarizat gicii contra. Dar încă nu au precizat ce nume vor folosi. Să vezi atunci behăieli. Aștept cu interes.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru