Mercedes-Benz Clasa G: viitorul facelift va aduce o suspensie nouă

de Alexandru Monenciu
Marti, 31.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, venite de la cei care au condus deja prototipurile, viitorul Mercedes-Benz Clasa G facelift va fi echipat cu o suspensie nouă.

Actuala generație Mercedes-Benz Clasa G a debutat în 2021, astfel că acum este pregătită pentru un facelift. Prototipurile au fost deja conduse de mai mulți jurnaliști și, din câte se pare, germanii de la Mercedes pregătesc o serie de noutăți interesante.

Spre exemplu, viitorul Clasa G facelift va fi echipat cu o suspensie nouă, menită să îmbunătățească ținuta de drum atât pe șosea cât și în off-road. Este un sistem inspirat de modelele SL și GT, utilizat și de alți producători ca McLaren și Rivian.

Pe scurt, sistemul va înlocui barele antiruliu convenționale cu un sistem de amortizare interconectat, cu supape de debit electrohidraulice, care reglează extinderea și compresia. Reglajele se vor realiza pe baza vitezei, unghiului volanului și condițiile de drum.

Așa cum spuneam, cu noua suspensie, Mercedes-Benz Clasa G facelift va fi mai confortabil pe șosea și mai capabil pe teren accidentat.

Acest tip de suspensie a fost utilizat de Citroen în Campionatul Mondial de Raliuri, în urmă cu două decenii, dar FIA l-a interzis.

Acum îl regăsim pe modelele McLaren și Rivian.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru