Mercedes-Benz dorește să-și reducă amprenta de carbon cu 50% până în 2030

de Tiberiu Safta
Marti, 12.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a anunțat că dorește ca până în 2030 să-și reducă amprenta de carbon cu până la 50% față de nivelul din 2020. Furnizorii oficiali ai constructorului german, care reprezintă 90% din volumul de achiziții, vor livra numai piese și componente neutre în CO2.

Constructorul german de automobile și-a propus să-și reducă propria amprentă de carbon cu 50% până în următorul deceniu, față de nivelul din 2020. Astfel, Mercedes-Benz se alătură celorlalți producători în a reduce semnificativ nivelul de emisii rezultate din procesul de fabricație al mașinilor și al pieselor.

Până în 2030, Mercedes-Benz va utiliza surse de energie regenerabilă în proporție de 70%. Pentru a atinge acest obiectiv, Mercedes se va implica în mai multe proiecte pentru dezvoltarea și adoptarea energiilor solare și eoliene. Toate uzinele constructorului german vor fi alimentate cu ajutorul acestor mijloace.

De asemenea, furnizorii oficiali ai mărcii din Stuttgart vor livra numai piese cu un nivel neutru de dioxid de carbon. Circa 90% din volumul total de achiziții Mercedes-Benz este reprezentat de către acești furnizori.

Ambițiile devin și mai mari după ce Jörg Burzer, șeful lanțului de aprovizionare și de producție al companiei, a declarat că producția de mașini va fi neutră în CO2 din acest an în Europa.

Până în 2025, constructorul german dorește ca jumătate din vânzările de mașini noi să fie reprezentate de modelele electrice din portofoliul său.

Ulterior, Mercedes-Benz va deveni o marcă pur electrică din 2030. Până atunci, constructorul german și-a propus să reducă și emisiile rezultate din producția bateriilor cu până la 20%.

via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru