Mercedes-Benz: În următorii 10 ani, mașinile noastre vor utiliza 40% materiale reciclabile

de Alexandru Monenciu
Joi, 17.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul din Stuttgart intenționează ca, în următorii 10 ani, mașinile sale să folosească 40% materiale reciclabile. Pielea naturală va fi disponibilă, dar numai dacă va proveni din surse sustenabile.

Mercedes-Benz face importanți către un viitor "verde". Până în 2039, constructorul german de automobile intenționează să aibă o flotă de mașini de pasageri neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Pentru a atinge acest obiectiv, Mercedes-Benz vrea ca, în următorii 10 ani, mașinile sale să folosească în medie 40% materiale reciclabile.

Vor intra aici materiale obținute din reciclarea plaselor de pescuit sau din sticlele de plastic. De asemenea, germanii se gândesc să apeleze la reciclarea chimică, dar și la un material denumit UBQ (o combinație de gunoi menajer și spumă care are în compoziție CO2).

Această spumă poliuretanică ar putea fi utilizată la banchetele modelelor Mercedes-Benz. Preșurile confecționate din fibre de bambus și un material care imită mătasea sunt de asemenea în planurile mărcii germane.

Chiar și în prezent, nemții folosesc tehnici metalurgice care să aibă un impact cât mai mic asupra mediului înconjurător.

Spre exemplu, structura de rezistență a modelului Mercedes-AMG SL este turnată dintr-un aliaj compus 100% din aluminiu reciclat.

Producătorul din Stuttgart caută și alternative la pielea naturală. Aceasta va fi oferită în continuare, la cerere, dar numai dacă provine din surse sustenabile.

via Mercedes-Benz

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    dar cat de cancerigene vor fi? chiar e eco si sanatos?

    pielea din "vechitura" mea e mai naturala decat astea mai noi si mai eco..
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru