Mercedes-Benz M-Klasse - noul automobil oficial al Papei Benedict al XVI-lea

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 08.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Papa Benedict XVI a primit un nou automobil oficial. Este vorba de un Mercedes-Benz M-Klasse special modificat pentru Suveranul Pontif și livrat chiar de Dr Dieter Zetsche.

Papa Benedict XVI a primit un nou papamobil: un Mercedes-Benz M special modificat. Mercedes este furnizorul oficial de automobile pentru Vatican de ceva vreme, iar acest nou model a fost livrat chiar de Dr. Dieter Zetsche, CEO-ul Mercedes-Benz. Papa are nevoie de un automobil special pentru evenimentele din Piața Sfântul Petru din Vatican și vizitele din lumea întregă. De aceea Mercedes a customizat modelul livrat. Partea din spate este un dom din sticlă supraînlțat pentru a permite o mai mare libertate de mișcare și o mai bună vizibilitate a Papei. Un tron special este plasat în interiorul domului de sticlă, acesta fiind locul de unde Papa își salută credincioșii. Mercedes a dotat noul model și cu elemente pentru a ușura transportul pe calea aerului a noului papamobil. 

Mercedes-Benz este furnizorul oficial al Vaticanului de peste 80 de ani. Primul model furnizat Sfântului Scaun a fost un Nurburg 460 Pullman Landaulet pentru Papa Pius XI în 1930. Apoi, în 1960, Mercedes a livrat un 600 Pullman Landaulet și un 300 SEL pentru Papa Ioan XXIII, iar Papa Ioan Paul II a folosit începând din 1980 un G-Klasse modificat, iar din 2002 un M-Klasse de generație anterioară. 

Via Mercedes-Benz

Comentarii (5)

  • Alex Radoi
    Mi-ar prinde bine si mie un tron d-ala din piele crem in sufragerie... alaturi de o plasma de vreo 2 metri. :))))))))))))))))
    23 8
  • Penibil.
    17 14
  • lasati voi...si pupati moastele securistilor mioritici
    3 0
  • onlyje
    dar nu e ML ?!!!intreb si eu ca nu stiu sigur!!!!sau acum exista clasa "M"??!
    1 0
  • @onlyje - e un ML modificat. Am vazut utilizandu se si M KLASSE in articolelele de limba germana.

    Si oricum ii sta mai bine papei intr-un ML. Probabil ca vechiul G il va pastra pentru off-road. -:)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru