Mercedes-Benz nu va dezvolta o generație nouă de motoare plug-in hybrid

de Alexandru Monenciu
Vineri, 10.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii constructorului german de automobile au anunțat, cu ocazia Salonului Auto de la Munchen, că marca germana nu va mai dezvolta o generație nouă de propulsoare plug-in hybrid.

Mercedes-Benz a început să facă pași spre un viitor pur electric încă din 2019, atunci când reprezentanții mărcii germane au anunțat că nu vor mai dezvolta o nouă generație de motoare pe benzină.

Anul trecut, nemții declarau că transmisia manuală va deveni de domeniul trecutului. Obiectivul mărcii germane este ca până în 2030 să aibă un portofoliu format din modele electrice în Europa, America de Nord și Japonia.

Acum, cu ocazia Salonului Auto de la Munchen, mai marii companiei au confirmat că Mercedes-Benz nu va mai dezvolta o nouă generație de motoare plug-in hybrid. În viitoarele modele le vor folosi pe cele din prezent, inclusiv cel cu 843 de cai putere care echipează noul AMG GT63 S E Performance.

"Nu planificăm alte investiții în acest sens. Investițiile au fost făcute și acum ne folosim de ele," a declarat Markus Schafer, membru în consiliul de administrație al Daimler, responsabil cu cercetarea și dezvoltarea.

via Handelsblatt

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Mercedes a aratat asta la Show Auto de la Munchen.

    Ori full electric, ori termic.
    Deşi făceau şi PHEV interesante (excepţie AMG cu 12 km range).

    Deci Mercedes este all in pe electrice, pentru viitor.
    3 15

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru