Mercedes-Benz: prima mașină cu inteligență artificială va fi prezentată la CES 2024

de Silvian Irimia
Joi, 28.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La CES 2024, Mercedes-Benz va prezenta prima mașină cu inteligență artificială. Pe lângă, producătorul german va prezenta și prototipul electric al lui CLA, dar și o variantă camuflată a lui G-class electric.

Mercedes-Benz va dezvălui mai multe inovații digitale la CES (Consumer Electronic Show) 2024 din Las Vegas, în luna ianuarie, inclusiv MBUX Virtual Assistant.

Producătorul german afirmă că utilizează inteligența artificială pentru a oferi o interacțiune cu mașina mai apropiată de cea umană. În același timp, Mercedes va prezenta Conceptul CLA electric, care va avea o autonomie de peste 750 km.

Acest concept va oferi o privire în avanpremieră asupra noilor modele Mercedes-Benz de intrare în gamă, inclusiv variante complet electrice.

Producătorul german va realiza niște modificări în privința vehiculelor de dimensiuni compacte din clasele A și B, trecând de la șapte modele la patru. Acest lucru va fi realizat pentru că Mercedes-Benz vrea să se concentreze mai mult pe vânzările cu margine de profit mai mare.

Germanii afirmă că asistentul virtual răspunde la comanda Hey Mercedes într-un mod cu totul nou, cu ajutorul unei grafici de înaltă rezoluție de la motorul grafic al companiei Unity Technologies.

Unity, cu sediul în San Francisco, colaborează cu Mercedes pentru a pune în funcțiune sistemul de multimedia al noului sistem de operare MB.OS. Primele mașini care vor utiliza sistemul MB.OS și Unity sunt programate să apară anul viitor.

În plus față de sistemul de operare și CLA, Mercedes va prezenta o variantă camuflată a SUV-ului complet electric G-Class și va anunța o colaborare în domeniul divertismentului auto.

Comentarii (2)

  • Asa cum crematoriile electrice vor pica in cap incepand cu anul 2024, tot asa vor pica in cap si agenda satanista de digitalizare cu ai-ul lor cu tot.
    0 0
  • oricine
    Este o modă generalizată de a introduce AI la orice chiar dacă nu se justifică (de exemplu mașini cu 80 de calculatoare din care 95% sunt pentru scaune, oglinzi, pneuri, semnalizatoare etc.). Fără echilibru se duce totul de râpă, pentru că ne vom pierde capacitatea de a gândi singuri și creierele vor intra în amorțire. Al meu a intrat deja. Dacă acum 30 de ani mai țineam minte cel puțin 15 numere de telefon pe de rost acum îl mai știu doar pe al meu. Dacă acum 15 ani știam să folosesc o hartă, acum fără GPS sunt pierdut definitiv în spațiu.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru