Mercedes-Benz publică un teaser pentru noul SUV electric EQB. Debutează în 18 aprilie

de Alexandru Monenciu
Vineri, 16.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a publicat un teaser care anunță debutul noului SUV electric EQB. Lansarea este programată pentru 18 aprilie în cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

La nici o zi de la lansarea noului EQS, Mercedes-Benz publică un teaser care anunță debutul unui nou SUV compact cu zero emisii. Este vorba despre EQB, versiunea electrică a modelului GLB.

Noul model al nemților este dezvoltat pe arhitectura Modular Electric Architecture EVA II. Potrivit informațiilor disponibile în acest moment, EQB va putea găzdui până la șapte pasageri, iar volumul maxim al portbagajului va fi de 1.700 de litri.

SUV-ul va fi disponibil cu trei versiuni de motorizare și mai multe variante de baterii (capacități cuprinse între 60 și 110 kW). Versiunea de bază va avea o autonomie de cel puțin 400 de kilometri.

Din punct de vedere estetic, vorbim despre o grilă frontală închisă, semnătură luminoasă specifică modelelor din gama EQ, spoilere diferite de cele ale lui GLB și modele de jante exclusive.

Debutul noului Mercedes-Benz EQB este programat pentru 18 aprilie, în cadrul evenimentului EQ Night, parte a Salonului Auto de la Shanghai. Lansarea pe piața europeană ar putea avea loc spre finalul acestui an.

via Mercedes-Benz

Comentarii (1)

  • Lucian
    Cineva si-a facut temele in domeniul EV. EQC, EQV, EQA, EQS si acum EQB... Altii stau cu un Zoe de 10 ani sau scot abia un prim concept EV (BZ de la Toyota)
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru