Mercedes-Benz s-ar fi răzgândit: Clasa A va fi disponibil și după 2024

de Alexandru Monenciu
Luni, 11.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Mercedes-Benz Clasa A nu va fi scos din producție în 2024, așa cum susțineau anterior reprezentanții companiei germane.

În urmă cu ceva timp, germanii de la Mercedes-Benz și-au stabilit o serie de obiective îndrăznețe în ceea ce privește electrificarea gamei de modele. Dar, între timp, interesul și, implicit, cererea pentru mașinile electrice a scăzut.

Tocmai din acest motiv, constructorul din Stuttgart s-a văzut nevoit să își revizuiască planurile. Inițial, Mercedes-Benz susținea că mașinile electrice și hibride vor reprezent 50% din vânzări până în 2025, dar între timp această estimare a scăzut la 21% în 2024.

Anterior, Mercedes-Benz anunța că modelul Clasa A va fi scos din producție în 2024. Acum, potrivit celor mai recente informații, reprezentanții companiei pare că s-au răzgândit, astfel că cel mai accesibil model al nemților va fi disponibil până, cel puțin, în 2026.

Totodată, mai multe modele compacte, cum ar fi CLA, CLA Shooting Brake, GLA și GLB vor primi succesori dezvoltați pe arhitectura MMA, astfel că vor fi disponibile atât în versiuni termice cât și în versiuni electrice.

Până în acest moment nu se știe dacă planul se va aplica și lui Clasa A și Clasa B.

via Autocar

Comentarii (3)

  • Trilulilu
    Cu prețurile actuale și cu calitatea superioară a concurenților din zona medie (peugeot, mazda etc), mercedes riscă să devină o marcă de nișă. După ce s-u uitat pe cifrele de vânzări cred că li s-a aprins în sfârșit becul. Nu mai zic că Audi și bmw păstrează gama ieftină pentru a atrage clienții tineri.
    7 2
  • @AI dreptate Trilulilu. Si eu cred ca preturile sunt nesimtite la MB... Calitatea e buna, dar nu le justifica
    7 2
  • spaclu lu manole
    Era si pacat sa le scoata dupa ce le-au trebuit 3 generatii sa le aduca unde trebuie cu calitatea.
    Si e foarte bine ca nu mai accelereaza nebuneste trecerea la electrice in functie de directive venite "de sus".
    Adaptarea la cerintele pietii e esentiala pentru supravietuirea pe termen lung. Vremea electricelor o sa vina, dar momentan e inca de lucru la baterii.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru