Mercedes-Benz va oferi motorul V8 și după 2030, dacă cererea va fi mare

de Tiberiu Safta
Luni, 12.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui oficial al mărcii, Mercedes-Benz va continua să ofere motorul V8 și după 2030, în ciuda electrificării complete a gamei sale. Propulsorul cu 8 cilindri va fi oferit la modelele AMG doar dacă cererea va fi mare.

Mercedes-Benz, la fel ca aproape toate mărcile auto din lume, va deveni un constructor pur electric din 2030. Inclusiv viitoarele modele de performanță AMG vor fi electrice.

Cu toate acestea, constructorul german nu va renunța complet la motoarele termice. Mașinile cu motoare tradiționale vor fi vândute în mai multe părți ale lumii, acolo unde nu se va impune comercializarea exclusivă a vehiculelor cu propulsie alternativă.

Unul dintre motoarele care ar putea fi păstrate după 2030 este și propulsorul V8, văzut la unele modele AMG. Informația a fost oferită de către un oficial al mărcii pentru publicația australiană CarSales. El a precizat că dacă motorul V8 va putea fi adaptat pentru emisii mai mici, atunci acesta va fi păstrat, alături de motorul cu 6 cilindri în linie.

"Trebuie să îndeplinească strategia generală cu privire la emisiile de CO2 și avem o cale clară: să fim neutri în CO2 la sfârșitul anilor '30, până în 2039", a declarat oficialul Mercedes-Benz.

"Din 2030 vrem să fim pur electrici.

Dar dacă va exista în continuare cerere pentru motorul V8 în unele regiuni și dacă va face parte din oferta noastră, atunci de ce ar trebui să o oprim?", a mai adăugat acesta.

Rivalii de la BMW au anunțat, recent, că vor păstra motorul V8 doar pentru modelele de performanță M. Alte mărci, precum Porsche și Toyota, experimentează cu combustibili sintetici. Însă, Mercedes-Benz este de părere că acest tip de combustibil nu aduce beneficii mediului înconjurător.

via CarSales

Comentarii (7)

  • Mircea Badea
    nu va cere nimeni, doar muzeele.
    4 21
  • Seriff
    https://autolatest.ro/stiri/incepand-de-astazi-kaufland-si-lidl-nu-mai-ofera-incarcarea-gratis-a-masinilor-electrice/
    https://autolatest.ro/stiri/soferii-de-masini-tesla-se-ingramadesc-sa-alimenteze-gratuit-la-promenada-pretul-energiei-electrice-a-crescut-simtitor-si-pentru-bogatii-romaniei/

    Ia Mircea Badea, astia pun pariu ca pe viitor vor reveni toti la termice odata ce s-a terminat cu pomana porcului.
    20 3
  • @Seriff - stai sa vezi cand va trebui sa platim si accize la energia electrica folosita pentru masini. nu cred ca se va intampla in urmatorii 5 ani, dar la un moment dat se va intampla.
    7 0
  • Cine s-ar fi așteptat la așa ceva? Referitor la Mirciulica, te rog eu frumos ignor total. Tot ce spune este pierdere totala de timp. Pe lângă el Edikkk este un geniu. De la Edikkk am reușit sa extrag un 5-10% chestii interesante. De la Mircea… zero, gaură neagră!
    8 2
  • Ca bărbat nu ai cum sa nu-ți dorești un V8... bine sunt și accidente ale naturii... sa nu uitam ca in combustibil e și o taxa de drum care se va muta in prețul curentului ... acciza așa cum se scrie mai sus, etc
    5 2
  • Dutz ...eu am observat ticuri verbale comune la ambii
    4 2
  • Poi da… au si zebzeci lucruri in comun. As vrea sa fie unul si același, din păcate sunt mulți… mult mai mulți! In timp ce noi muncim si ne vedem de viața, incompetenții si inepții au ajuns la “butoane” si pun pe butuci industrii si economii. La urma o sa-si facă sepukku dar o sa fie prea târziu (nu toți, unii tot le încălzirea globală o sa pună vina ca nu se vând Electricele, gen e prea cald sa meargă lumea sa ia masina la preț dublu sau triplu). Este prea plină istoria de situații similare, deci se repeta pentru ca le dam voie. Ei atâta pot, dar noi nu prea avem scuze…. :(
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru