Mercedes C63 AMG este oficial noul safety-car in DTM

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 18.04.2008
Incepand din acest weekend, noul safety-car din DTM va fi un Mercedes C63 AMG.

Esential

457 CP va dezvolta motorul noului safety-car.
4.5 secunde este timpul de acceleratie de la 0 la 100km/h a lui Mercedes C63 AMG.

Daca Mercedes SL63 a fost ales safety-car in Formula 1, derivatul sau, C63 AMG, va ocupa aceeasi pozitie in DTM (Deutsche Tourenwagen Masters).

In acest weekend, Mercedes C63 AMG va debuta ca safety-car in a doua cursa a sezonului din DTM, la Oschersleben (Germania), unde va trebui sa treaca in fata cordonului de turisme de fiecare data atunci cand pe circuit va avea loc un accident.

Pentru a nu reduce prea mult viteza masinilor angrenate in cursa, Mercedes-ul C63 AMG va trebui sa ruleze la viteze mari, fapt care a facut ca modelul safety-car sa nu mai fie limitat electronic la 250 km/h. Noul safety-car poate accelera de la 0 la 100km/h in doar 4.5 secunde. Mercedes C63 AMG, pregatit special pentru DTM, a suferit modificari la sistemul de franare, suspensii, sistemele de racire si evacuare. In acest fel, motorul V8 de 6.2 litri care dezvolta 457 CP va avea o fiabilitate sporita.

Pentru a rezista un sezon intreg fara a avea nevoie de reparatii majore, Mercedes-ul va fi echipat cu radiatoare speciale ce vor asigura o mai buna racire a lubrifiantilor din transmisie sau din diferential.

Via | Motor Authority

Taguri: AMG, C63, Mercedes, SL63

Comentarii (2)

  • cressty
    dati mai multe detalii si despre DTM nu numai despre formula 1 :)
    0 0
  • marius
    si parca vad cum Audi cistiga iar cursa si stee mercedesul cu reclama numai
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru