Mercedes Clasa E se scutură de vechile obiceiuri: toate detaliile despre noul motor diesel de 2.0 litri oferit pe E220d

de Bogdan Mirică
Marti, 16.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a detaliat noul motor de 2.0 litri, cu patru cilindri, oferit pe versiunea E220d a noii generații Clasa E.

Noua generație Mercedes Clasa E nu va da tonul doar în materie de gadget-uri revoluționare. Sedanul de segment E va fi promotorul unei noi generații de motoare diesel, create pentru a fi mai silențioase, mai puternice și mai economice.

Propulsorul care sparge gheața este botezat cu numele de cod OM 654 și are o capacitate de 2.0 litri. El vine să înlocuiască vechiul motor de 2.2 litri, regăsit pe versiunea E220d. Noul motor cu patru cilindri a fost construit din aluminiu și va fi destinat tot versiunii E220d.

De această dată însă, el va oferi 191 de cai putere și un consum îmbunătățit cu 13%. Mai exact, media consumului va fi una incredibil de mică pentru un model din acest sgment: doar 3.9 litri/100 de kilometri. În plus, Mercedes susține că și emisiile au scăzut cu 13%, iar motorul a fost conceput pentru a respecta noile norme de emisii reale RDE, așteptate să intre în vigoare în acest an.

Esential 3.9 litri promite să consume noul motor de 2.0 litri în versiunea de 191 de cai putere.
Noul propulsor este mult mai ușor decât vechiul agregat de 2.2 litri, cântărind doar 168 de kilograme, față de cele 202 ale predecesorului.
În plus, beneficiază de o izolare mult mai bună și de un management perfecționat al temperaturii, util mai ales în sezonul rece. De asemenea, adăugarea unei evacuări noi reduce și emisiile periculoase.

Disponibil cu 191 de cai putere pe versiunea E220d, noul motor își va face loc ceva mai târziu și pe indicativul E200. Acesta va livra însă ceva mai puțină putere.

Comentarii (8)

  • Ramane de vazut si cat de fiabil va fi.

    Daca asta e din aluminiu, celalalt de 2.2 din ce era ?
    Motoarele din aluminiu sunt capabile sa duca milionul ?
    14 13
  • Mercedes face motoare bune.
    16 3
  • Astepti sa faca unul 1.000.000.....???
    Scuza ironia...:)
    14 1
  • arogantul
    destul de putine detalii tehnice, totusi
    acum doi ani cand Volvo isi lansa noul motor diesel de 2 litri si 191 de cai am avut mai multe info, mai ales sistemul iArt , cine isi mai aduce aminte.....
    13 3
  • vedeti ca puterea anuntata de mercedes este de 195 CP. nu stiu de unde ati scos 191 CP. poate ati copiat de pe vreun site englezesc. iar datele astea au fost date de mercedes inca din ianuarie la detroit. ce e nou in stirea asta?
    11 0
  • Chinezul'
    @arogantul: Corect! Toata stima pt memorie si corectitudine!
    Volvo de mult a declarant ca vrea doar motoare de 4 cilindrii si capacitate de 2 litri pe toata gama!
    Drumuri bune!
    11 1
  • @@S: Si VW facea motoare bune... demult... in era 1.9TDI, dar s-au prostit apoi in 2006 cu 2.0tdi, cu multe tsi-uri, fsi-uri, 1.6tdi cr si lista poate continua.
    Dar demult faceau motoare trainice.
    9 1
  • ce de experti in durabilitatea motoarelor ... frumos, imi place.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru