Mercedes confirmă motorizarea hypercarului Project One: 1.000 de cai putere dintr-un V6 de 1.6 litri și două motoare electrice

de Daniel Popescu
Marti, 30.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hypercarul Mercedes Project One va fi echipat cu un motor V6 de 1.6 litri împrumutat din Formula 1 care va fi acompaniat de două motoare electrice. Puterea totală a sistemului va depăși 1.000 de cai putere.

A trecut mai bine de jumătate de an de când Mercedes a confirmat pentru prima oară că va lansa un hypercar, iar acum avem în sfârșit și primele informații concrete despre specificațiile tehnice.

Știam deja că hypercarul va utiliza un motor turbo V6 de 1.6 litri și 730 de cai putere derivat din Formula 1, însă constructorul german a confirmat că va fi vorba despre o unitate de propulsie similară cu cea folosită de Mercedes în sezonul 2015, care va fi adaptată pentru a fi utilizată pe o mașină de serie.

Astfel, unitatea de propulsie va avea pistoane noi și un sistem electronic revizuit, urmând să fie garantată pentru numai 50.000 de kilometri. Informația era deja cunoscută, iar după depășirea acestui prag motorul va fi îmbunătățit în service de inginerii Mercedes.

Motorul V6 va fi acompaniat de două motoare electrice, dintre care unul va avea 80 kW (109 cai putere), iar cel de-al doilea 120 kW (163 cai putere). În total, puterea sistemului va depăși 1.000 de cai putere. În plus, hypercarul va fi echipat și cu două motoare electrice pe axul frontal și vor oferi o autonomie electrică de circa 24 de kilometri.

La rândul ei, bateria va avea de 4 ori mai multe celule decât cea folosită în Formula 1 și o masă de circa 100 de kilograme.

Hypercarul va fi disponibil în numai 275 de unități, însă nu este cazul să-ți verifici conturile bancare: toate exemplarele au fost deja vândute. Germanii vor produce o unitate pe zi și promit că vor încheia livrarea tuturor exemplarelor până la sfârșitul anului 2020.

Numele hypercarului și toate celelalte detalii despre acesta vor fi dezvăluite la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie.

Via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru