Prima imagine cu Mercedes AMG Project One: hypercarul va deveni prima mașină de serie cu motor de Formula 1

de Daniel Popescu
Joi, 12.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a publicat prima imagine cu hypercarul Project One, care va deveni prima mașină de serie cu motor de Formula 1 și va avea peste 1.000 de cai putere. Aceasta va fi disponibilă în mai puțin de 300 de unități.

Mercedes a confirmat în toamna anului trecut că intenționează să lanseze un hypercar care să folosească diverse tehnologii din Formula 1, inclusiv unitatea de propulsie.

Cunoscut anterior drept Mercedes AMG R50, hypercarul a primit acum numele de cod Mercedes AMG Project One, dar și o primă fotografie oficială. Aceasta a fost însoțită de textul "Creăm un punct de reper pentru plăcerea de a conduce", ceea ce ar putea sugera că noul model va pune accentul pe experiența de la volan în detrimentul performanței pure.

Urmareste Automarket
Cert este că Daimler și-a propus ca Mercedes AMG Project One să devină prima mașină de serie cu motor de Formula 1.
"Obiectivul nostru pentru Project One este să fie prima mașină de serie cu motor de Formula 1. În al doilea rând, vrem să fie percepută drept cea mai bună mașină sport. Avem indicații relativ bune că asta este posibil", spune Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler.

Pe de altă parte, Zetsche nu a confirmat dacă unitatea de propulsie cu care Mercedes a câștigat trei titluri la constructori și trei trofee la piloți începând din 2014, alcătuită dintr-un motor V6 de 1.6 litri acompaniat de un complex sistem ERS de recuperare a energiei, va fi implementată cu sau fără modificări pe hypercar. O serie de informații anterioare indică însă că motorul va genera echivalentul a peste 1.000 de cai putere, iar hypercarul va avea tracțiune integrală.

Cert este ca noul model va fi produs într-o ediție limitată la mai puțin de 300 de unități și va intra în concurență directă cu viitorul Aston Martin AM-RB 001, care va fi lansat anul viitor în numai 150 de exemplare, toate deja acontate de clienți.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Marius
    Viata bate filmul.
    11 0
  • E imposibil sa puna motor de F1. Doar daca e pe post de bibelou.
    Motoarele de F1 au un numar limitat de km.
    10 7
  • Ma gandesc de pe acuma ca masina va avea obtionale la 'greu' ca Porsche.....
    Roti de 30k euro, vopsea de 60k euro...si asa mai departe...pt. ca probabil nu-ti vor da o minunatie de masina pt. doar un milion:))))
    0 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru