Mercedes nu vrea să învingă BMW cu orice preţ: "Nu scădem preţurile şi nu renunţăm la profit"

de Daniel Popescu
Luni, 08.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes se pregăteşte să devină principalul constructor auto premium în acest an în detrimentul BMW, însă insistă că nu va reduce preţurile şi marginile de profit pentru a-şi îndeplini acest obiectiv.

Esential 150.814 de maşini a vândut Mercedes în ianuarie
19.9% este creşterea de vânzări înregistrată de Mercedes în ianuarie 2016 comparativ cu ianuarie 2015
Mercedes este pe val. Nemţii au reuşit să învingă Audi în 2015 şi să urce pe locul doi în clasamentul producătorilor auto premium cu 1.87 milioane de maşini vândute, în timp ce BMW şi-a păstrat poziţia de lider cu 1.91 milioane de unităţi.

Practic, 2016 se anunţă a fi anul în care constructorul de la Stuttgart învinge producătorul de la Munchen, mai ales că în ianuarie vânzările au crescut cu 20% comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 150.000 de maşini.

Chiar dacă obiectivul declarat al celor de la Mercedes să ajungă în topul constructorilor premium, Dieter Zetsche, CEO-ul companiei-mamă Daimler, a atras atenţia că nemţii nu vor recurge la practici precum scăderea preţurilor pentru a ajunge în această poziţie, întrucât compania nu intenţionează să renunţe la profit.

"Poziţia de lider din punct de vedere al volumului ar trebui să fie consecinţa faptului că avem cea mai bună ofertă.

Dacă reuşim asta, consecinţa naturală este că mai mulţi oameni ne vor alege. Oamenii spun că asta va genera presiune pe preţ şi pe marja de profit. Adevărul este exact opusul", spune el.

De altfel, Zetsche afirmă că profiturile generate de vânzările în creştere au permis celor de la Mercedes să investească în dezvoltarea gamei Clasa S cu un coupe, un cabriolet şi o versiune cu ampatament mărit.

Pentru Mercedes, principala creştere va veni şi în 2016 de pe piaţa chineză, acolo unde constructorul a raportat deja o creştere de 52% în ianuarie, la aproape 43.000 de unităţi. Analiştii anticipează o creştere de 8% a vânzărilor de maşini noi în China pe parcursul acestui an.

Via Reuters, Mercedes

Comentarii (12)

  • De altfel, Zetsche afirmă că profiturile generate de vânzările în creştere au permis celor de la Mercedes să investească bani în dezvolte gama Clasa S cu un coupe, un convertibil şi o versiune cu ampatament mărit.

    cititi-va textele inainte de copy-paste!
    7 1
  • dar bmw cat a vandut in ianuarie ?
    5 0
  • Andrei Sîrbu
    Interesanta gândire a CEO-lui.
    Dar totuși, o întrebare pentru redactorul articolului- cu cine a făcut limba română?
    14 2
  • E cam devreme să deschidă șampania, după doar o lună din acest an, dar este ca vorba unui mare filozof în viață " este imposibil, dar realizabil ".
    5 0
  • cristi
    Auzi, cica nemtii au reusit sa invinga Audi, de parca Audi ar fi o firma frantuzeasca sau de alta nationalitate. :-)
    4 4
  • @cristi

    deobicei nemtii au pierdut cand au inceput sa se bata cu altii. Macar o data sa invinga si ei
    6 6
  • Eu cred ca Mercedes o sa vanda mai mult anul asta. BMW lasa de dorit la design. Faruri lipite de "nari" o porcarie, doar pe seria 3 arata bine in rest arata urat. X5 din cel mai frumos SUV a trecut pe 2 sau 3 la design. Seia 7 arata excelent din lateral si spate, in fata arata de parca ........ .
    9 8
  • @Jan
    Poate ca 7 arata mai bine cu faruri normale nu lipite de nari. Dar cu siguranta e mai aratos ca cel vechi. E o evolutie din fericire....ca se putea mai bine e alta problema.
    5 2
  • @Vianu, in ce film a fost asta cu nemtii?
    5 4
  • pai au fost fro' 2 mai bune,asa. S-au numit WW1 si continuarea, mai sangeroasa, WW2.

    Este posibil sa le fi sarit. Nici eu nu le-am prins da' lumea zice ca nemtii au luat-o pe cocoasha big time. Acuma te las pe tine sa vizionezi review-rile.
    4 5
  • @Scorpionul.
    Cu siguranta, dar in raport su S o sa cam piarda lupta pe vanzari.
    1 1
  • @Vianu, credeam ca discutam despre masini. Ma scuzi.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru