Mercedes va continua să lanseze noi modele compacte: GLA şi un roadster

de Bogdan Mirică
Marti, 23.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dieter Zetsche, şeful Mercedes, a recunoscut că gama de modele compacte se va lărgi în continuare. Platforma cu tracţiune faţă va ajunge să găzduiască cinci modele.

În acest moment facem ultimele aprobări pentru portofoliul viitoarei noastre generaţii de modele compacte. Trebuie să o definim complet şi abia apoi vom putea oferi detalii despre extinderea gamei

Dieter Zetsche
şeful Daimler

Mercedes simte că segmentul compact premium are un potenţial uriaş. Motiv pentru care, germanii caută să exploateze intens această piaţă şi să îşi extindă oferta de produse. Procesul de completare a gamei compacte va începe în 2018, atunci când Mercedes va întineri toate modelele de clasă C existente în prezent. Noile generaţii vor debuta, pe rând, în 2018, implicit viitoarele A-Klasse, B-Klasse şi CLA.

Informaţia a fost confirmată chiar de Dieter Zetsche, şeful Daimler, care a declarat: „În acest moment facem ultimele aprobări pentru portofoliul viitoarei noastre generaţii de modele compacte. Trebuie să o definim complet şi abia apoi vom putea oferi detalii despre extinderea gamei”.

Zetsche a refuzat să ofere detalii despre viitoarele modele, însă, într-un interviu mai vechi, oficialul german a recunoscut că platforma MFA cu tracţiune faţă, cea pe care sunt dezvoltate în prezent CLA, A-Klasse şi B-Klasse, va sta la baza a cinci modele.

Speculaţiile nu au întârziat să apară, declaraţia confirmând practic existenţa unui SUV compact în curs de dezvoltare.

După cum o sugerează şi conceptul care îi anticipează existenţa, numele ales pentru versiunea de serie va fi GLA.

Urmareste Automarket
Dacă despre GLA se ştiu deja mai multe informaţii, despre cel de-al cincilea model găzduit de platforma MFA nu există detalii. Mai multe surse vorbesc despre o variantă Shooting Brake a lui CLA, însă apare din ce în ce mai plauzibilă ideea unui roadster de mici dimensiuni, poziţionat sub actualul SLK.

via wcf

Comentarii (1)

  • Adrian
    Bvo lor. Nu se lasa ei pana nu mai inventeaza cate o subcategorie si cate ceva nou. Fabrica auto...de la A la Z. Au castigat pe o parte si au pierdut pe alta. Au pierdut din exclusivitate prin modele mai accesibile dar au facut o gramada de bani cu ele si au atras noi clienti.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru