Mic, dar sprinten: noul SUV subcompact Audi Q2, surprins în timp ce goneşte prin pădure

de Daniel Popescu
Marti, 16.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a prezentat un teaser video pentru Audi Q2 în care noul SUV pregătit de germani goneşte pe un drum de pădure înainte de lansarea programată pentru începutul lunii martie.

Misterul care planează de mai mult timp asupra viitorului SUV pregătit de Audi se elucidează cu aproape fiecare zi care trece. De data aceasta, constructorul german a prezentat un teaser video filmat de la distanţă în care Audi Q2 apare pe un drum de pădure, pentru a evidenţia caracterul off-road al acestuia.

Acestea sunt practic primele imagini cu noul SUV subcompact care va debuta cu ocazia Salonului Auto de la Geneva de la începutul lunii martie, după ce anterior ne-am putut imagina formele sale pe un exemplar acoperit cu o prelată.

Clipul a fost realizat de la mare înălţime, însă chiar şi aşa ne putem face o primă idee despre designul acestuia, unul împrumutat de la "fraţii" săi mai mari, Q3, Q5 şi Q7. 

Noul Audi Q2, care fusese confirmat încă din 2013 de oficialii mărcii germane, va reprezenta răspunsul Audi la valul de SUV-uri subcompacte lansate în ultimii ani de marii constructori auto ai lumii. Cum în zona premium nu există în acest moment decât Mini Countryman în acest segment, Audi mizează pe abordarea directă a unor clienți care și-ar dori un SUV de oraș, dar care nu au avut până acum ce să aleagă din oferta pusă la dispoziție de constructorii de volum.

Sub capotă, noul Q2 ar trebui să ofere diferite versiuni ale motoarelor turbo pe benzină de 1.0, 1.2 și 1.4 litri, în timp ce la capitolul diesel ne așteptăm la prezența unor versiuni 1.6 TDI care să ofere o altermativă pentru cei care preferă motorina. Există voci care anunță și o versiune hibridă e-tron derivată direct din cea a utilizată de versiunea e-tron a lui A3, dar și o versiune de performanță SQ2 despre care se zvonește că va utiliza motorul de 2.0 litri și 230 CP pe care îl vedem astăzi la lucru pe Audi S1.

Comentarii (1)

  • la cate chestii cu masini poti lua de pe youtube pe asta-ti gasit-o cea mai interesanta...slab,foarte slab !ma uitam si eu saptamanile trecute ,ca tot imi plac masinile si am dat de noua honda civic (modelul american,banuiesc) o masina potrivita ca ,,omolog,, pt a5 sport back si ma steptam sa vad o stire despre acest model dar....na e mai interesant sa ne aratati o masina vazuta din satelit...e AUDI frate!!!!!!
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru