Mini ar putea construi un sedan, un model sport şi încă un crossover

de Sebastian Toma
Vineri, 21.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Mini se gândesc la extinderea gamei. Printre potenţialele modele noi se anunţă o berlină, un model sport şi încă un crossover.

MINI are planuri mari de viitor, anunţă americanii de la Inside Line. Vorbim despre trei modele noi, printre care se anunţă o berlină, un model sport şi încă un crossover. În ciuda acestor planuri de dezvoltare, conceptul Rocketman nu va fi introdus în producţie, dar a fost luat în considerare şi un model entry-level. Rocketman a fost abandonat pe fondul costurilor care ar fi putut deveni ”insurmontabile. Veştile vin de la Harald Kreuger, membru al consiliului de administraţie al mărcii Mini, care a discutat cu americanii de la Inside Line.

Noile modele ale mărcii Mini le sunt destinate atât clienţilor noi, care nu au găsit încă ceea ce îşi doreau în gama actuală, cât şi clienţilor fideli ai mărcii care au nevoie de altceva şi nu vor să schimbe marca. În ciuda criticilor primite de modelul Countryman, model care înregistrează 30% din vânzările mărcii la nivel global, acesta ar putea primi un frate şi mai mare, un SUV în toată regula, cu toate că acela nu ar mai fi ”Mini” decât cu numele şi cu design-ul.

Urmareste Automarket
Berlina de la Mini ar putea fi comercializată pe piaţa din China, unde clienţii preferă acest tip de caroserie. Toate modelele noi de la Mini vor avea aceleaşi caracteristici în materie de manevrabilitate, adaugă Kreuger, iar design-ul lor va fi realizat la studiourile BMW Group din Munchen, cu asistenţă din partea BMW Designworks USA din California.
Profitabilitatea mărcii Mini ar putea creşte odată cu intrarea în producţia de serie a motorului BMW de 1.5 litri, cu trei cilindri în linie, care ar putea asigura propulsia viitoarelor modele din gama constructorului din Oxford.

Via Insideline

Comentarii (4)

  • chiar ma uitam la un mini countryman la servici aici in parcare si ii spuneam unui coleg cat de urat e...si ca in curand or sa scoata astia si un sedan bazat pe el, la cat de departe s`au dus fata de conceptul mini.
    s`a dus tot farmecul originalului mini, deja devine o marca proprie. vrea bmw sa`si faca modelele cu tractiune fata sub sigla mini?
    5 2
  • Cumva vrei sa spui ca Bmw isi bate joc de Mini? Farmecul Mini exista in continuare la Mini One, Cooper, si va avea si Bmw modele cu traciune fata. Si colegul tau ce spunea, ca exagerezi? Eu asa as spune.
    3 4
  • Mi se pare ca Mini isi pierde din originalitate..Nu stiu ce fac cei de la BMW...Apropo de BMW,azi am vazut in teste seria 3 GT.Avea hayonul camuflat,iar stopurile erau un fel de combinatie intre noul X3 si seria 5 GT.
    0 0
  • Mafia_mafia
    Copie dupa Nissan Juke.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru