Mini ar putea lansa un SUV compact: "Trebuie să profităm de cererea mare pentru SUV-uri"

de Daniel Popescu
Joi, 12.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini analizează posibilitatea de a lansa în viitor un SUV compact ca urmare a cererii mari în acest segment, chiar dacă constructorul dezvoltă de regulă doar modele de dimensiuni mai mici.

Constructorul MINI este pe punctul de a se adapta la cerințele pieței auto și de a schimba astfel politica de a dezvolta doar modele de dimensiuni mici.

Informația a fost dezvăluită de șeful Bernd Körber, care a anunțat că Mini analizează oportunitatea de a dezvolta un SUV compact pentru viitoarea generație de modele.

"Aș vrea ca Mini să crească în anumite domenii. Ar fi greu să ne imaginăm un Mini de dimensiunile lui BMW X3 sau X5, dar trebuie să ne adaptăm la cererea de SUV-uri și să ne gândim dacă avem nevoie de un SUV compact. Ar exista multe beneficii pentru a utiliza o astfel de mașină în zone urbane", a explicat el pentru publicația Autocar.

În același timp, oficialul mărcii britanice consideră că viitoarea generație a hatchback-ului cu trei uși ar putea avea dimensiuni mai mici atunci când va apărea pe piață peste câțiva ani.

"În prezent avem discuții în privința dimensiunilor și a designului. În trei sau patru ani aș vrea să văd startul noii generații.

Sper că îl putem face și mai compact la următoarea generație", a adăugat el.

Presa britanică a relatat recent că Mini intenționează să lanseze un monovolum electric care ar putea primi numele Traveller.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru