Mini ar putea readuce la viață modelul Paceman sub forma unui crossover electric

de Tiberiu Safta
Luni, 14.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit publicației britanice Car Magazine, Mini va readuce la viață numele Paceman în 2024. Noul model va fi un crossover electric cu 5 uși. Vechiul Paceman, un crossover cu 3 uși, a fost produs între 2013 și 2016.

Constructorul britanic se pregătește să lanseze o serie de modele noi în următorii doi ani. Unul dintre acestea va fi Paceman, un crossover electric, care va fi lansat în 2024, conform unor informații apărute în publicația britanică Car Magazine.

Față de iterația anterioară a lui Paceman, produsă între 2013 și 2016, noul model va fi un crossover cu 5 uși, în loc de trei. De asemenea, viitorul Paceman va fi bazat pe o platformă nouă, dedicată modelelor electrice. Design-ul lui Paceman va împrumuta și câteva elemente de la viitoarea generație MINI Cooper, care va fi dezvăluită în 2023. Acoperișul nu va mai fi la fel de plonjat ca pe vechiul model, iar grila va avea dimensiuni mari și va fi vopsită în culoarea caroseriei.

Cât despre detaliile tehnice, Bernd Korber, șeful Mini, a precizat că viitorul Paceman va avea o baterie de 60 de kWh și tracțiune integrală. Deocamdată, nu există mai multe informații cu privire la puterea propulsorului și la autonomie.

El a mai adăugat că, pe lângă noua platformă, viitoarele modele vor fi bazate și pe o versiune îmbunătățită a arhitecturii din prezent.

Până în 2030, Mini va oferi pe piețele auto din lume modele electrice în paralel cu modele convenționale, după care marca va deveni una pur electrică. La acest capitol, Mini a mai anunțat că va lansa ultimul său model cu motor termic în 2025.

via Car Magazine

Comentarii (1)

  • Multumim Mini, deocamdata nu avem nevoie. Va cautam noi!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru