Mini Coupe şi Roadster vor ieşi din producţie anul viitor

de Bogdan Mirică
Marti, 25.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini va renunţa la modelele Coupe şi Roadster începând cu anul viitor. Anunţul a fost făcut de un oficial Mini din Statele Unite, care nu a oferit însă informaţii despre înlocuitori.

MINI caută să reîntinerească întreaga sa linie de produse, bazându-se pe noua platformă cu tracţiune faţă. Motiv pentru care britanicii se orientează către o strategie nouă, botezată „super eroi” şi dedicată modelelor care produc volume mai mari.

Această decizie va duce la abandonarea unor modele prezente în actuala gamă Mini. Printre ele se numără şi sportivele Mini Coupe şi Mini Roadster.

Patrick McKenna, manager de produs al diviziei Mini Statele Unite, a confirmat intenţia de a renunţa la la cele două maşini începând cu anul viitor. McKeena nu a oferit foarte multe informaţii despre motivele care au dus la abandonarea producţiei, mulţumindu-se să declare că ambele modele au ajuns la finalul carierei.

Oficialul a exclus orice speculaţii privind potenţiali succesori, preferând să păstreze misterul asupra unor urmaşi pentru Coupe şi Roadster. Surse neoficiale susţin însă că un urmaş a fost deja anticipat de conceptul Mini Superleggera Vision, expus la Concursul de Eleganţă Villa d`Este, în vara acestui an.

Mini Superleggera Vision: conceptul unui roadster britanic cu inspiraţie italiană

Comentarii (1)

  • Nu a avut vanzari decente. Punct.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru