Mini oprește producția de modele echipate cu transmisie manuală

de Alexandru Monenciu
Luni, 02.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, marca britanică ar fi oprit producția de modele echipate cu transmisie manuală. Din câte se pare, este o decizie care afectează toate piețele în care este prezentă.

MINI este cel mai recent producător de automobile afectat de situația din Ucraina și de criza mondială de semiconductori, ambele generând probleme în ceea ce privește lanțul de aprovizionare.

Tocmai din aceste motive, Mini a oprit producția de modele echipate cu transmisie manuală. Potrivit informațiilor, ar fi vorba despre o decizie care afectează toate piețele în care este prezentă marca britanică, nu doar pe cea locală.

"Pentru a asigura nivelul maxim de producție și pentru a satisface cererea tot mai mare, oferta noastră de produse trebuie simplificată. Această soluție (oprirea producției mașinilor cu transmisie manuală) este cea mai eficientă modalitate de a asigura stabilitatea producției [...]," a transmis producătorul britanic.

Noua generație de modele Mini, inclusiv Countryman, este așteptată să debuteze până la finalul acestui an. Este încă incert dacă acestea vor fi oferite, inițial, numai cu transmisie automată.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Nu ne trebuia un război sa înțelegem asta, cutiile manuale ar trebui scoase cam de peste tot. Din câte știu Mini (nu este ultimul producător afectat…), este unul dintre cei mai afectați din cauza unor componente “unicat” care se produc doar in Ucraina la vreo 100 km de Kiev. Relocarea acestor tip de componente durează minim 3 luni, timp in care nu este nici o soluție. Deocamdată producția s-a reluat in Ucraina, si sa speram ca nu se vor mai întâmpla chestii nasoale.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru