Mini Paceman, în România de la 25.234 euro

de Sebastian Toma
Luni, 10.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a anunţat preţurile noului Paceman pentru piaţa din România. Cea mai ieftină versiune, 1.6 Cooper, pleacă de la 25.234 euro cu TVA inclus. Versiunea de top pleacă de la 32.674 euro cu TVA inclus.

MINI Paceman, primul Premium Sports Activity Coupe de segment C – după cum îl descrie producătorul britanic, a debutat pe piaţa din România. Modelul este construit pe platforma lui Countryman şi vine cu o caroserie modificată semnificativ, montanţii fiind înclinaţi diferit, stopurile fiind redesenate. Englezii sunt de părere că noul lor model va atrage numeroşi clienţi, mulţi dintre ei fiind noi pentru marca din Oxford. Paceman a debutat în toamna anului curent, la Salonul Auto de la Paris şi împarte motorizările şi interiorul cu Countryman.

Gama Mini Paceman va include motorizări care oferă între 112 şi 184 CP. Acestea sunt oferite în standard alături de o transmisie manuală cu şase trepte, dar clienţii pot comanda şi o automată cu şase trepte. Pentru versiunile Cooper D Paceman, Cooper S Paceman şi Cooper SD Paceman, sistemul Mini ALL4 de tracţiune integrală este disponibil. Toate versiunile au suspensie sport în standard, iar aceasta are garda la sol redusă cu 10 milimetri faţă de un Countryman obişnuit. Reprezentanţii Mini au confirmat deja dezvoltarea versiunii John Cooper Works a lui Paceman.

Puntea faţă este de tip MacPherson, în timp ce puntea spate prezintă o configuraţie multi-link. În standard, modelul are servodirecţie electrică cu funcţie Servotronic, DSC şi DTC, alături de alte elemente de siguranţă. Modelul poate fi comandat şi în compania unui sistem electronic de blocare a diferenţialului, oferit standard pe Cooper S, Cooper SD şi Cooper D.

Cel mai accesibil Mini Paceman oferit pe piaţa din România costă 25.234 de euro cu TVA inclus, preţ valabil pentru versiunea 1.6 Cooper de 122 CP. Cea mai ieftină versiune diesel a lui Paceman dezvoltă 112 CP şi pleacă de la 27.094 euro cu TVA inclus. Versiunea Cooper S a lui Paceman pleacă de la 29.946 euro cu TVA inclus pentru modelul cu tracţiune faţă, pe când Paceman Cooper S ALL4 pleacă de la 31.620 euro cu TVA inclus. Versiunea 2.0 diesel de 143 CP a lui Paceman pleacă de la 31.000 de euro. Clienţii care doresc motorizarea diesel de 143 CP, o transmisie automată şi sistemul de tracţiune integrală au în faţă un preţ de pornire de 32.674 euro cu TVA inclus.

Mini Paceman vs.
CONCURENŢA DIRECTĂ

MODEL/VERSIUNE PUTERE
(CP) 
CONSUM MIXT
(l/100 km) 
ACCELERAŢIE 0-100
(secunde) 
PREŢ DE LISTĂ*
(Euro, cu TVA) 
Mini Paceman
Cooper SD 2.0 M6
143 4.6 9.2 31.000
Range Rover Evoque 3 uşi
2.2 eD4 Pure 2WD
150 4.9 11.2 37.572
*preţuri de listă, fără oferte de sezon şi promoţii 

Via Mini

Comentarii (1)

  • De banii astia iti iei o masina faina...
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru