Mini primește o transmisie nouă: șapte trepte și dublu ambreiaj pentru trei versiuni de caroserie

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 20.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini Hatch în trei și cinci uși și Mini Cabrolet au primit o transmisie nouă. Britanicii oferă o cutie de viteze cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Modelele constructorului britanic MINI ne-au obișnuit cu caracterul sportiv, iar acest lucru o să fie îmbunătățit prin introducerea unei noi transmisii. Conform oficialilor, Mini Hatch cu trei și cinci uși și Mini Cabriolet vor primi o transmisie nouă.

Vorbim despre o cutie cu șapte trepte și dublu ambreiaj care promite schimbări foarte rapide ale treptelor, un grad înalt de confort și eficiență optimizată.

Dacă până acum eram obișnuiți ca levierul cutiei de viteze să treacă fizic prin pozițiile R (reverse), N (neutral) și D (drive), noul selector electronic revine întotdeauna în poziția inițială după schimbarea modului de condus. Frâna de parcare va fi activată prin apăsarea unui buton (P), iar modul Sport va fi activat din poziția D prin deplasarea selectorului către stânga.

Conform oficialilor Mini, controlul electronic al noii transmisii include și o strategie de schimbare bazată pe date de navigație și susține atât funcția Start/Stop, cât și funcția de "coasting" (disponbilă doar în modurile de condus Mid și Green).

Pentru moment, reprezentanții companiei încă nu au anunțat și motorizările care vor fi disponibile alături de noua cutie cu șapte trepte și dublu ambreiaj. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru