Mini va lansa noul său hatchback pe 18 noiembrie

de Sebastian Toma
Miercuri, 07.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Mini au decis să lanseze noua generaţie a hatchback-ului lor în ziua în care fondatorul mărcii, Sir Alexander Arnold Constantine Issigonis, ar fi împlinit 107 ani.

Esential 107 ani ar fi împlini Sir Alexander Arnold Constantine Issigonis pe 18 noiembrie 2013, data lansării noului Mini.
MINI se pregăteşte de lansarea noii generaţii a hatchback-ului său. Acesta va fi expus simultan la Salonul Auto de la Tokyo şi la Salonul Auto de la Los Angeles, însă premiera sa va avea loc la sediul companiei, în Oxford, pentru a celebra 107 ani de la naşterea fondatorului mărcii. Vorbim despre Sir Alexander Arnold Constantine Issigonis, inginerul care a dezvoltat de la zero primul Mini, construit de British Motor Corporation. Inginerul eleno-britanic era cunoscut pentru talentul său la dezvoltarea de soluţii tehnice revoluţionare, care au fost integrate în modele produse de mai multe mărci britanice, printre care se numără Austin, Morris, MG şi Humber.

Noua generaţie a hatchback-ului Mini va prelua tuşe de la conceptul Mini Vision şi de la conceptul Rocketman. Modelul prezintă acelaşi aspect retro, dar tuşele clasice sunt completate de detalii futuriste şi agresive, menite să-i aducă hatchback-ului britanic un plus de prospeţime şi caracter.

La interior, lucrurile se schimbă serios, dar configuraţia cu care Mini şi-a obişnuit clienţii nu o să dispară, cu toate că şoferul va primi un vitezometru în faţa sa, spre deosebire de configuraţia actuală.

Printre elementele complet noi apărute odată cu acest model, enumerăm comutatorul Driving Experience Control, alături de cele două ceasuri montate pe colana de direcţie, vizibile prin volan. Acestea înglobează funcţiile de turometru şi vitezometru şi par să fie cu afişaj complet digital. Însă, interiorul conceptului Mini Vision nu renunţă la celebrul afişaj din centrul bordului, care reprezintă un ecran multimedia de dimensiuni generoase şi joacă mai multe roluri la bordul noului concept.

Via Mini

Comentarii (1)

  • Poate exista ceva nou la Mini? Poate daca-i pun mitraliera!
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru