Ministerul Mediului: "Românii pot cumpăra mașini electrice Tesla prin programul Rabla Plus"

de Daniel Popescu
Vineri, 16.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Mediului a anunțat că românii pot să cumpere mașini electrice Tesla prin programul Rabla Plus. De asemenea, bugetul programului a fost mărit cu 60 de milioane de lei, întrucât fondurile au fost epuizate.

Până în prezent, românii nu puteau achiziționa mașini electrice Tesla prin programul Rabla Plus, întrucât constructorul american nu are încă o reprezentanță în România. Cu toate acestea, Costel Alexe, ministrul Mediului, a anunțat vineri că achiziționarea mașinilor electrice Tesla prin programul Rabla Plus este acum posibilă prin intermediul companiilor care finanțează achiziția modelelor Tesla.

"Am avut mai multe discuții la nivel ministerial și am reușit să introducem în ghid (n.r - posibilitatea) ca românii să poată achiziționa mașini Tesla prin programul Rabla Plus", a declarat el.

De asemenea, Alexe a anunțat că bugetul total de 145 de milioane de lei pentru ediția din acest an a fost deja epuizat.

Prin urmare, Ministerul Mediului a anunțat că suplimentarea bugetului cu 60 de milioane de lei, anunțată încă din luna august, a fost aprobată recent. Cei 60 de milioane de lei sunt suficienți pentru achiziționarea a 1.333 de mașini electrice sau 3.000 de mașini plug-in hybrid.

"Am crescut bugetul de la 90 milioane lei la 145 milioane lei și [...] suntem în situația în care tot acest buget a fost consumat.

Avem cel mai mare număr de mașini rezervate din istoria acestui program, în jur de 3.800 de mașini. Am anunțat deja că bugetul pentru Rabla Plus a fost mărit cu încă 60 milioane lei", a mai precizat Alexe.

Via Pulsul Ieșean

Comentarii (14)

  • Octavian
    Bani aruncati pe fereastra.
    Min Mediului mai bine ar face ceva cu gunoaiele din jurul nostru, cu gropile de gunoi, cu impaduririle...
    43 13
  • Tesla-n oo
    Export de capital. Asta e rabla+. Dacă nu producem în țară nimic de băgat în priză, banii se duc în buzunarele lui nea Muscă, Ho și Min, etc.
    33 12
  • Las si io aici o epigrama de Pastorel Teodoreanu,schimbati voi din ea bolsevicii cu astia de acum,o sa se potriveasca manusa,e mai actuala ca oricand
    "Caligula Imperator
    A făcut din cal, senator,
    Comuniştii, mai siniştri,
    Au făcut din boi, miniştri..."
    20 9
  • Chiar si sh din vest?
    4 9
  • Parere
    S-a cam terminat cu ID3 si ID4 in aceste conditii. Cine este prost sa-si ia o masina de volum ca Vw cand de aceiasi bani isi poate cumpara Tesla premium?
    9 8
  • iosint
    Iarasi sifonare de bani
    Românii BOGATI pot cumpăra mașini electrice Tesla prin programul Rabla Plus
    15 4
  • Da, fix clienții Tesla au nevoie de ajutor de la stat!!!
    Orice fel de tichet/voucher ar trebuie sa fie restricționat în funcție de achizitie/venituri.
    E ca și cum ar primi ajutoare de încălzire sau alte ajutoare de la stat, oamenii cu 5000 de lei pe cap de familie venituri.

    Orice fel de ajutor de la stat pt achiziționarea unei mașini noi ar trebui sa fie limitat la achiziția unei noutăți de maxim 20 000 de euro.
    Vrem sa ajutăm pe cei care nu au posibilități, nu?
    Nu jigodiile pline de bani care și mănâncă de sub cur.
    10 9
  • Sa speram ca edik e foarte fericit de faptul ca banii țării se duc la tătuca musk
    10 11
  • Pai daca am vandut toata industria si am determinat tineretul sa plece din tara, la ce sa ne asteptam domnii mei ?
    Sa se duca banii la cei ce merita si sa prospere cei care sunt in stare sa faca ceva.
    Noi ramanem cu cocalarii si jafurile SH, ca asta promovam.
    8 7
  • ACE - Craiova
    Dincolo de aceasta introducere a companiei TESLA in Programul Rabla Plus mai mult sau mai putin fortata (chiar si DACIA Spring - doar prin nume pare ca are ceva comun, in mod direct, cu firma din Romania - prin acest artificiu beneficiaza si ea de subventia guvernamentala), mai interesant era ca ministerul de resort sa incurajeze DEZVOLTAREA RAPIDA A INFRASTRUCTURII de incarcare din Romania, prin subventionarea instalarii de statii rapide/acordarea de facilitati fiscale pentru:
    - benzinarii, magazine, hoteluri, pensiuni;
    - toate institutiile publice din tara (incepand de la minister, primariile marilor orase, pana la ultima comuna din Romania);
    - reprezentantele auto;
    - persoane juridice si fizice.

    Astfel:
    - va dispare de la sine si sentimentul de range anxiety al proprietarilor de masini electrificate si nu vei mai simti nevoia de a cumpara o masina cu baterie/autonomie cat mai mare....dar cu unpret prohibitiv pentru majoritatea romanilor;
    - producatorii auto din toata lumea vor veni singuri in Romania (fara milogeli din partea statului nostru), care se doreste o tara europeana, moderna si civilizata...
    16 5
  • Marius
    Cum, automarket.ro, care este procedura știind că nu au un dealer în România ? Mulțumesc anticipat pentru răspuns
    11 3
  • Oricat ai vrea sa fii fan electrificare, o asemenea "reusita" a guvernantilor nu poate sa nu te irite. Asadar il ajuti pe un ins care isi permite o Tesla cu bani din taxe si impozite, 10.000 de euro. Nici macar Germania nu face asa ceva. La ei limita pt bonificatie e mi se pare pe la 40.000 de eur pretul masinii noi cu taxe, tocmai ca sa elimine masini de lux precum Porsche si Tesla si altele, cu etichete de pret de peste 50.000 de eur. Adicatelea germanii sunt atenti cu banii din taxe si impozite. Nu de altceva, dar macar ca sa nu irite inutil platitorul de taxe, nu ca le-ar pasa conducatorilor maretzi pe care ii au si aia. Dar macar sunt cu bagare de seama. Nu e cazul la noi. Iresponsabilii ignoranti care ne conduc nu sunt destul de circumspecti macar.
    Eu sunt un critic al electrificarii pentru ca e proasta si inutila. E o evolutie fortata sustinuta de o ideologie goala si daunatoare, bazata pe baliverne, nu pe stiinta. Dar chiar si daca as fi pro-electrice, tot m-ar enerva o asemenea stire. E pur si simplu revoltator, daca ai ceva in cap.
    8 6
  • cicicontra
    Ieee! maine imi iau o Tesla cu bani de la stat sa se dea ofticatii cu curu' de pamant! Csf n-ai csf...
    1 5
  • Ridicol. Subventii pentru bogati. De 10k euro se poate face o buda la o scoala care nu are asa ceva.
    Bugetul pentru Rabla electrica e de 3000 de tichete. S-ar putea construi 3000 de taulete pentru scolile (multe) care nu au asa ceva.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru