Ministrul Mediului: Programele Rabla 2023 debutează în 24 martie

de Alexandru Monenciu
Vineri, 10.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Mediului, Barna Tanczos, anunță că programele Rabla din 2023 vor debuta în 24 martie. Îți reamintim că prima de casare Rabla Clasic va crește la 7.000 de lei și a fost introdus un plafon pentru electrice.

Pentru ediția din 2023 a programelor Rabla, autoritățile au pregătit o serie de noutăți. Proiectul a fost în dezbatere publică până în 8 martie, iar odată ce vor fi publicate în Monitorul Oficial vor deveni, ei bine, oficiale.

Înainte de toate, prima de casare Rabla Clasic va crește la 7.000 de lei. Dacă sunt casate două mașini uzate, valoarea ecotichetului crește la 10.000 de lei.

Marea noutate în ceea ce privește programul Rabla Plus este plafonul de 75.000 de euro la achiziția unui model cu zero emisii. Românii vor primi în continuare 51.000 de lei pentru achiziționarea unei mașini electrice noi sau 54.000 de lei dacă sunt casate două vehicule uzate.

Acum, ministrul Mediului, Barna Tanczos anunță și când vor debuta cele două programe: 24 martie.

"Deschidem pe data de 24 martie programele pentru Rabla Clasic și Rabla Plus. Cele două programe beneficiază de un buget majorat. Totalul bugetului este de 1.5 miliarde de lei, anul acesta, pentru cele două programe," susține ministrul.

Tot în 24 martie va debuta și programul Rabla Local, derulat în parteneriat cu primăriile.

Prin intermediul acestuia, românii primesc 3.000 de lei pentru fiecare mașină mai veche de 15 ani care va fi casată.

via Economica

Comentarii (9)

  • Ineptia cu 11000 de euro din taxele oamenilor pentru masini electrice continua si in 2023. E o masura strigatoare la cer. Aminti-mi cat e alocatia pentru copii in romania, si cum sustine statul roman o tanara mama, sau o femeie gravida. Cum e incurajata o familie tanara din Romania sa aiba copii. Tot incerc sa-mi amintesc si nu-mi vine...
    19 8
  • De principiu, sunt de acord cu tine PMC! Dar pe baza aceluiași principiu, ar trebuie scoase prima de vacanta (la bugetari, suma depășește 3 mil/an, la privat daca se da), bonurile de masa (cine are) si mai sunt multe exemple....
    Mărimea subvenției indica nivelul de sărăcie al unui Stat.
    6 11
  • @trei de pix
    Pesedeaua leșinată a venit cu voucherele de vacanță și principalii beneficiari sunt antreprenorii din HORECA. Iată cum blamezi tu bugetarii și o măsură care ajută economia locală pentru neuronul stingher e pus la treabă doar pe partea de lătrat. :)

    Ăia 11 k de la electrică sunt antamați de grupul care vinde țeapa aia chinezească. Nici măcar nu e produsă în UE darămite pe tăpșan.
    9 4
  • @@trei de pix
    Eu lucrez la privat. Banii mei din impozite, TVA si altele, se duc pe vouchere pentru cutii de tabla cu roti, sa menținem in viață niște pensiuni jegoase si alte tâmpenii de genul acesta.
    Ești din HORECA, sa va fie rușine pentru toata mizeria pe care am înghițit-o ani dea rândul pe bani mulți. M-ați obligat sa-mi fac concediul in alte zări. Au apărut vouchere, ați scumpit si mai mult calitate 0! Bai deșteptule si patriotule cu ce este mai meritoasa HORECA românească decât un Spring?
    De toți banii ăștia vrea sa am un spital in care singurul meu neuron sa fie tratat omenește!
    8 9
  • Andrei
    Dacă dau Golful meu 4 TDI pot să iau unul cu I-ul roșu? Am găsit unul în Frankfurt, semi full option, 95.000km reali-reali. Il aduce unchiul pe platforma, că nu i-a schimbat bătrânica cureaua.
    4 10
  • @@trei de pix
    "Antreprenorii" din HORECA sunt japițele care au furat de la stat și și-au făcut vile de le zic pensiuni, cu aprobări pe șpăgi sau de la primari de partid. Și acum vor vouchere, adică tot bani publici.

    Scuze și respect celor câțiva care nu se încadrează în definiția de mai sus.
    2 8
  • Banditos
    @PMC

    de ce nu te sifonezi si in legatura cu rabla pentru termice, ha?

    pai unde'i principialitatea, monser?
    3 6
  • 3D pix
    Pe mine mă doare în călimară de HORECA, spun doar că din ce primiți mai multe mocăciuni de la stat, cu atât sunteți mai tari în clanță.

    Nu furaț! :)
    7 2
  • Seriff
    @Andrei vezi ca Golful ala tdi s-ar putea sa fie mult mai bun chiar si cu 1 milion de km decat masinile noi care sunt gandite sa tina cat un telefon.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru