Ministrul Mediului: "Programul Rabla va fi continuat şi în 2015"

de Sebastian Toma
Miercuri, 21.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Graţiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, declară într-un interviu acordat celor de la Mediafax că programul Rabla va fi derulat şi în 2015.

Esential 6.500 de lei a fost cuantumul voucherului Rabla emis în 2014.
Programul Rabla va fi continuat şi în 2015, titrează Mediafax citând Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu. Aparent, în ciuda faptului că fostul Ministru al Mediului vroia renunţarea la Rabla în 2015, solicitare făcută şi de conducerea APIA, noul conducător al acestui minister promite continuarea în aceeaşi formă din 2014 datorită faptului că programul are rezultate foarte bune şi este popular. Singurul lucru care mai lipseşte este aprobarea bugetului Administraţiei Fondului de Mediu, în baza căruia va fi finanţat acest proiect. Finanţarea AFM vine în mare parte din încasările din timbrul de mediu, aşa că evoluţia încasărilor respective în 2014 ar putea influenţa numărul de tichete puse la dispoziţie în 2015.

Rabla 2014: 60% din tichetele disponibile au fost rezervate în trei luni

Ediţia 2014 a Programului Rabla a fost prima care a abordat distribuţia electronică a tichetelor, ceea ce a permis creşterea rapidităţii tranzacţionării acestora şi o repartizare dictată de înscrieri, nu de statistici fără noimă.

În cursul anului trecut au fost casate 20.391 de autoveihcule vechie şi au fost decontate tot atâtea reduceri a câte 6.500 de lei fiecare menite achiziţiei de maşini noi. Bucureşti a fost lider la casări şi achiziţii, cu 4.607 maşini vechi casate şi 6.041 autovehicule noi cumpărate. Diferenţa provine din tichete de casare achiziţionate din alte localităţi.

Rabla 2014: toate tichetele disponibile au fost valorificate cu o lună înainte de încheierea programului

Urmareste Automarket
Ultimul tichet electronic oferit în cadrul Programului Rabla a fost alocat şi validat în data de 13 octombrie 2014, marcând finalul ediţiei din anul trecut a proiectului, anunţau la vremea respectivă reprezentanţii Ministerului Mediului.
După cum subliniază şi aceştia, a fost primul an în care tichetele au fost epuizate înainte de termenul limită, calendarul ministerului având programat finalul programului abia peste o lună faţă de momentul în care s-au epuizat acestea.

AICI GĂSEŞTI TOATE MAŞINILE NOI DISPONIBILE ÎN ROMÂNIA

Via Mediafax | Sursă foto 

Comentarii (1)

  • Pacat de Fordul Anglia din imagine....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru