Mito și Giulietta nu vor avea urmași: "Următorul Alfa Romeo va fi, cel mai probabil, un SUV"

de Daniel Popescu
Luni, 13.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo consideră că Giulia și Stelvio sunt modelele sale reprezentative și anunță că următorul pe listă este un nou SUV, în timp ce Mito și Giulietta nu vor primi înlocuitori.

Alfa Romeo a decis să-și schimbe încă o dată strategia pe termen mediu cu privire la gama de modele. Chiar dacă a promit 6 noi modele, constructorul italian a decis deja să ia câteva măsuri drastice. Prima dintre ele este ca Mito și Giulietta, cel mai mici modele din gamă, nu vor mai primi urmași, întrucât nu sunt modele reprezentative la nivel global.

"Nu sunt la același nivel cu Giulia și Stelvio. Vor exista în continuare într-un orizont rezonabil de timp, dar noile Alfa Romeo vor fi ca Giulia și Stelvio pentru că pun șoferul în centru. Mito și Giulietta sunt mașini foarte bune, dar nu la același nivel cu Giulia și Stelvio", spune Reid Bigland, șeful Alfa Romeo.

Urmareste Automarket
În acest context, următorul model Alfa Romeo va fi un SUV, care va fi poziționat fie imediat peste Stelvio, fie imediat sub acesta.
O decizie finală va fi luată în funcție de dimensiunile cele mai apreciate de clienți la nivel global. De altfel, acesta va fi principalul criteriu luat în calcul pentru lansarea viitoarelor modele ale constructorului.

"Ne vom concentra mai puțin pe Europa și mai mult pe întregul glob. Piața europeană va fi luată în calcul, dar vom lua puternic în considerare și Asia și America de Nord. În China și America de Nord, segmentul compact are vânzări mici", a adăugat Bigland.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • schumi
    O decizie buna. Mito si Giulietta nu au fost niciodata niste Alfa Romeo adevarate.
    3 10
  • Andrei
    Dar Stelvio sau viitorul SUV au fost vreodata ''niste Alfa Romeo adevarate''? Sesizezi contradictia in termeni?
    Mito arata bine, merita un inlocuitor, dar goana dupa profit e cea mai importanta.
    8 3
  • @Andrei: Da, Stelvio este un Alfa Romeo adevarat, tehnic vorbind.
    3 0
  • Alfa este un mit frumos...Dar din păcate realitatea este dureroasă... Și totul de datorează concepției omului care conduce grupul din care face parte marca. Dacă o vindea la un anumit moment poate azi era altceva dar niciodată nu este prea târziu, iar legenda poate redeveni realitate, dar nu sub umbrela Fiat
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru