Mitsubishi a pregatit Racing Lancer pentru Dakar

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 16.07.2008
Divizia Motorsport a celor de la Mitsubishi a dezvoltat noul model Racing Lancer pentru Raliul Dakar.

Esential

260 CP dezvolta noul motor V6 de 3.0 litri dezvoltat special pentru Mitsubishi Racing Lancer.
650 Nm este cuplul maxim dezvoltat de noua unitata de propulsie care va echipa Mitsubishi Racing Lancer.

Mitsubishi a dezvoltat noul model Racing Lancer pentru editia din 2009 a Raliului Dakar care va avea loc pe continetul sud-american. Desi pentru al doilea an consecutiv celebrul raliu cross-country nu va mai avea binecunoscutul traseul de pe coasta de vest a Africii, Mitsubishi nu poate intoarce spatele competitiei unde este rege, castigand cele mai multe trofee de-a lungul istoriei.

Noul model Mitsubishi conceput special pentru Seria Dakar este un crossover, un model de sosea si un off-roader, si in acelasi timp, un autoturism normal si un SUV. Constructorul japonez va inlocui pentru prima data in ultimii ani Pajero ca model de baza pentru versiunea speciala dezvoltata pentru Dakar. Astfel, Mitsubishi va oferi noii generatii Lancer o mai buna promovare, fapt care nu exclude reintoarcere in Campionatul Mondial de Raliu cu o versiune destinata acestei competitii.

Mitsubishi Racing Lancer va fi echipat cu o motorizare turbo-diesel V6 de 3.0 litri care dezvolta 260 CP si un cuplu maxim de 650 Nm, o transmisie Ricardo si o tractiune integrala permanenta.

Noul model Mitsubishi este conceput conform regulamentelor FIA pentru grupa T1, indeplinind in acelasi timp si normele pregatite sa intre in vigoare pentru editia din 2010 a celebrului raliu.

Via | LeBlogAuto & TheCarFanatic

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru