Mitsubishi Eclipse Cross primește un facelift și versiune plug-in hybrid: SUV-ul va fi disponibil în România din 2021

de Daniel Popescu
Joi, 15.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi a lansat un facelift pentru Eclipse Cross, care primește inclusiv o versiune plug-in hybrid. SUV-ul va fi disponibil în România din 2021, chiar dacă japonezii anunțau inițial o retragere graduală din Europa.

Mitsubishi a anunțat în luna iulie că nu va mai lansa modele complet noi în Europa, ca parte a noului plan de reducere a costurilor pentru următorii trei ani. În plus, presa internațională a speculat ulterior că nu producătorul japonez nu va mai importa Outlander, Eclipse Cross și ASX în Europa începând din septembrie.

Cu toate acestea, Mitsubishi a anunțat acum un facelift pentru Eclipse Cross, care primește, printre altele, și o versiune plug-in hybrid.

Noua versiune PHEV a SUV-ului japonez va fi comercializată pe anumite piețe din Europa începând din prima parte a anului 2021 și va fi disponibilă inclusiv în România.

Pentru moment, Mitsubishi a publicat doar patru imagini cu Eclipse Cross, care indică schimbările de design pentru versiunile care vor fi vândute pe piețele din Australia și Japonia. Imaginile arată că SUV-ul va primi modificări la grila frontală, în timp ce farurile sunt mai înguste, iar stopurile au fost la rândul lor restilizate.

Noutățile estetice sunt inspirate din filosofia de design Dynamic Shield a mărcii.

Între timp, la interior, Eclipse Cross va avea un ecran touch cu diagonala de 8 inch, care a fost pozionat mai aproape de șofer și de pasagerul din față. Cel mai probabil, versiunea europeană a lui Eclipse Cross facelift va avea o serie de modificări stilistice comparativ cu cea anunțată acum pentru Australia și Japonia.

Versiunea plug-in hybrid utilizează motorul pe benzină MIVEC cu capacitatea de 2.4 litri disponibil și pe Outlander PHEV. Unitatea termică este acompaniată de două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, însă Mitsubishi nu oferă detalii suplimentare despre performanțele acestora. În cazul lui Outlander PHEV, sistemul plug-in hybrid generează în total 224 de cai putere.

În plus, Mitsubishi a confirmat că Eclipse Cross facelift va fi disponibil în continuare și cu motorul pe benzină MIVEC de 1.5 litri și 163 de cai putere, însă nu este clar dacă această versiune va ajunge și în Europa.

Via Mitsubishi

Comentarii (3)

  • pai daca-i pui pretul corect si vezi ca-ncep sa mearga vanzarile normal ca te sucesti ! Mai iei si neste "vouchere eco" de la tata si...te pui pe treaba..toale noi, alea alea...
    9 1
  • Edikkk
    Când ei au modelul PHEV cu cea mai mare vânzare din Europa, decizia doar să spună că se retrag - a fost foarte proastă !

    Alţii se chinuie să devină nr 1 pe o piaţă, măcar cu un model, şi ei....

    Japonezii ăştia...
    5 1
  • arata bine noua frila frontala, cu boile faruri. Au modificat in bine si spatele, care era foarte "love it or hate it". Acum masina pare proportionata mai bine.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru