Mitsubishi, investigată în Germania pentru trucarea emisiilor: sunt suspectate motoarele diesel de 1.6 și 2.2 litri

de Daniel Popescu, Foto: Mitsubishi
Miercuri, 22.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile germane au declanșat o investigație împotriva Mitsubishi pentru utilizarea unor dispozitive pentru trucarea emisiilor în cazul motoarelor diesel cu patru cilindri de 1.6 și 2.2 litri.

Scandalul Dieselgate izbucnit în toamna anului 2015 revine în actualitate ca urmare a unei noi investigații a procurorilor germani.

De data aceasta, constructorul vizat este Mitsubishi, despre care autoritățile suspectează că a utilizat un dispozitiv pentru trucarea emisiilor de oxid de azot în cazul motoarelor diesel cu patru cilindri de 1.6 și 2.2 litri.

Autoritățile locale au organizat deja percheziții la sediile Mitsubishi din localitățile Frankfurt, Hanover și Regensburg, dar și la o serie de furnizori ai constructorului german.

Pentru moment, oficialii celor de la Mitsubishi au refuzat să ofere detalii suplimentare despre acest caz. "În acest moment nu avem informații suplimentare. Evident, Mitsubishi Motors va colabora și își va aduce contribuția la această investigație", a precizat producătorul japonez într-un comunicat de presă.

În prezent există o serie de investigații pentru cazul Dieselgate și în Franța, acolo unde autoritățile vizează Volkswagen, Renault, Grupul PSA și Fiat-Chrysler.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Ambele motoare sunt de provenienta Peugeot.
    11 6
  • Or fi de provenienta Peugeot dar asta nu inseamna ca a venit cu dispozitivul respectiv. Motoarele nu au acelasi consum pe o masina compacta sau pe un SUV mediu. De aceea posibil sa fi adaugat dispozitive suplimentare. In cazul Volkswagen dispozitivul respectiv detecta daca e in testare si reducea noxele/puterea pe durata testului.
    8 9
  • " și la o serie de furnizori ai constructorului german."
    Mitsubishi, da.
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru