Mitsubishi neagă trucarea emisiilor diesel: “Nu am folosit dispozitive ilegale”

de Paul Cosma
Joi, 30.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi neagă acuzațiile autorităților germane cum că ar fi trucat emisiile diesel în cazul motoarelor de 1.6 și 2.2 litri. Constructorul spune că nu a folosit “dispozitive ilegale” și că va începe o anchetă în paralel.

Mitsubishi este vizat de o anchetă în Germania pentru că ar fi folosit un dispozitiv pentru trucarea emisiilor de oxid de azot în cazul motoarelor diesel cu patru cilindri de 1.6 și 2.2 litri.

Autoritățile germane au organizat percheziții la sediile Mitsubishi din localitățile Frankfurt, Hanover și Regensburg, dar și la o serie de furnizori.

Inițial, oficialii Mitsubishi au refuzat să comenteze, însă acum neagă acuzațiile, spunând că nu există suspiciuni că ar fi comis vreo fraudă. Constructorul subliniază că nu a folosit “dispozitive ilegale” și precizează că motorul diesel de 1.6 litri este produs de grupul francez PSA.

Mitsubishi a mai spus că va continua să coopereze cu autoritățile în acest caz, dar și că va începe o anchetă în paralel.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • S-au trezit ei, prea-curatii nemti sa-i acuze pe Mitsu de trucari...
    Pe ai vostri nu-i vedeti baieti? Toti constructorii de masini nemti umbla cu fofarlica...prima data faceti curatenie la voi in curte si apoi va luati de altii!
    5 4
  • @Alesu
    Deja au facut curatenie la ei in curte, primii au fost cei din curtea lor, daca nu stiai... acum insa urmeaza si altii.
    Crezi ca altii sunt curati, si numai germanii umbla cu fofarlica?? Te inseli amarnic daca crezi asta. Lasa sa vina si randul altora.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru