Mitsubishi Outlander PHEV - SUV-ul hibrid alimentat la priză ajunge şi în Europa

de Bogdan Mirică
Marti, 22.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi a lansat noul Outlander hibrid şi pe piaţa europeană. Modelul poate fi alimentat la priză şi poate parcurge doar în mode electric 52 de kilometri. Autonomia totală depăşeşte însă 800 de kilometri.

Olanda este piaţa cu cea mai mare absorbţie de vehicule cu propulsie alternativă din Europa. Era, aşadar, normal ca Mitsubishi să aleagă Ţara Lalelelor pentru debutul european al noului Outlander PHEV. Modelul este de fapt versiunea hibridă, alimentată la priză, a SUV-ului japonez, intrată oficial în producţie la sfârşitul lunii august, la uzina Okazaki de lângă Nagoya.

Olanda este considerată cea mai mare piaţă la nivel mondial pentru Outlander PHEV, comenzile fiind deschise încă din luna decembrie a anului trecut. În tot acest timp, Mitsubishi a reuşit să adune 10.000 de comenzi. Comercializarea versiunii hibride va demara apoi şi pe celelalte pieţe europene, următoarele pe listă fiind ţările nordice, de asemenea mari amatoare de vehicule cu propulsie alternativă.

Esential 824 de kilometri este autonomia totală a noului Outlander PHEV.
52 de kilometri este autonomia pur electrică a noului Outlander PHEV.
10.000 de comenzi a primit Mitsubishi pentru noul Outlander PHEV în Europa.
Noua versiune a lui Outlander preia motoarele electrice ale lui i-MiEV şi asigură un sistem de tracţiune integrală prin acestea, eliminând cardanul şi cutia de transfer.
Outlander PHEV are un motor 2.0 MIVEC, care asistă sistemul de propulsie electric atunci când este cazul. Cei de la Mitsubishi spun că modelul comută automat între modurile EV, hibrid serie şi hibrid paralel în funcţie de condiţiile de drum. Sistemul de tracţiune electric permanent se numeşte Twin Motor 4WD.

Pentru a ţine în viaţă motorul electric, Outlander PHEV foloseşte un set de baterii de 300V, ce pot fi încărcate în 5 ore de la o priză normală şi în 1.5 ore de la un încărcător rapid. Ansamblul hibrid promite o autonomie maximă de 824 de kilometri, cu o autonomie electrică de 52 de kilometri.

Consumul de carburant mediu pentru primii 100 de kilometri este de numai 1.9 litri, iar emisiile de 44 g/km. Chiar şi aşa viteza maximă poate ajunge la 170 km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru