Mitsubishi Pajero ar putea reveni sub forma unui SUV hibrid de lux

de Tiberiu Safta
Miercuri, 14.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unei publicații japoneze, Mitsubishi Pajero ar putea să revină în viitorul apropiat ca un SUV hibrid de lux. Noul model ar putea primi un motor hibrid cu încărcare la priză și ar urma să fie bazat pe o platformă dezvoltată de alianța Renault-Nissan-Mitsubishi.

Mitsubishi Pajero a fost retras din producție în 2021. Celebrul model de teren a fost produs timp de 40 de ani și a fost vândut în peste 3.3 milioane de exemplare la nivel mondial. Modelul japonez a avut parte și de un succes imens în lumea motorsportului, în special în Raliul Dakar. Aici, Mitsubishi Pajero a câștigat faimoasa cursă de nu mai puțin de 12 ori.

Acum, se pare că celebrul model al mărcii nipone ar putea să reînvie în viitorul apropiat. Potrivit publicației japoneze Best Car, noul model ar urma să fie transformat dintr-o mașină de teren într-un SUV de lux. Acesta va primi un propulsor exclusiv hibrid cu încărcare la priză, cel mai probabil fiind vorba de o versiune îmbunătățită a aceluiași motor regăsit la Outlander PHEV.

De asemenea, noul Mitsubishi Pajero ar urma să fie bazat pe o platformă nouă, dezvoltată de către alianța Renault-Nissan-Mitsubishi. Mai mult, publicația japoneză mai spune că viitorul Pajero va măsura peste 4.9 metri în lungime, mai lung decât actualul Outlander.

La final, publicația mai speculează că viitoarea generație Pajero ar putea fi lansată în 2027, iar prețul său va fi echivalentul a circa 53.000 de euro.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • E bine c-ar putea reveni numele Pajero, dar mă indoiesc că un SUV de lux în 2027 ar putea costa doar 53.000 euro, atât costă astăzi un SUV mediu fără multe elemente de lux .
    6 0
  • Nu mai trebuie SUV-uri de lux și Mitsubishi nu va fi ales în detrimentul Mercedes, BMW… etc. De unde le vin ideile astea?
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru