Mitsubishi va participa la Pikes Peak cu un prototip bazat pe modelul i-MiEV

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Luni, 05.03.2012
Mitsubishi va participa la celebra cursă pe traseu montan de la Pikes Peak cu un prototip bazat pe modelului electric de serie i-MiEV.

Mitsubishi a anunţat că va participa la cursa de viteză pe traseu montan de la Pikes Peak cu un prototip bazat pe modelulul electric i-MiEV. Cursa de la Pikes Peak este una dintre cele mai celebre din lume şi are loc în fiecare an. ediţia 2012 se va desfăşura pe 8 iulie.

Prototipul Mitsubishi i-MiEV este bazat pe modelul de serie, automobilul electric i-MiEV, prima maşină cu propulsie 100% electrică ce a inrtat în producţia de serie. Prototipul i-MiEV destinat cursei de la Pikes Peak va fi pilotat de pilotul japonez Hiroshi Masuoka. Masuoka şi-a legat numele de Mitsubishi în rally-raid-ul Dakar unde a participat de 21 de ori. A învins în Dakar de două ori în 2002 şi 2003 la volanul modelelor Mitsubishi Pajero şi Mitsubishi Pajero Evolution. 

Prototipul Mitsubishi i-Miev Pikes Peak foloseşte aceleaşi componente ca modelul de serie, dar va avea o caroserie dieferită, mult mai aerodinamică. Compania vrea să folosească acest model de curse ca laborator pentru a studia fiabilitatea automobilelor cu propulsie electrică în condiţii de cursă.

Via | Mitsubishi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru