Modelele DS vor renunţa la numele Citroen începând cu anul viitor

de Bogdan Mirică
Luni, 15.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Preşedintele Grupului PSA a anunţat că modelele DS nu vor mai fi comercializate alături de numele Citroen. Toate produsele din gama DS vor alcătui un brand diferit, premium, şi vor ţinti Audi.

Ştim deja că Citroen plănuieşte o repoziţionare a brandului şi o delimitare de ceea ce oferă linia premium DS. Pentru a face cât mai evidente diferenţele dintre produsele de volum şi cele premium, constructorul francez a decis să schimbe puţin denumirea produselor sale.

Începând cu anul viitor, toate modelele premium DS vor pierde numele Citroen. Practic, DS va lua locul numelui clasic pe toate maşinile vândute începând cu 2015 şi va deveni o marcă de sine stătătoare.

Informaţia a fost făcută publică de Carlos Tavares, preşedintele Grupului Peugeot-Citroen, într-un interviu acordat Autocar. Tavares a precizat însă că nu vor exista platforme diferite şi nici o reţea nouă de dealeri. Procesul de inginerie şi de producţie va fi însă diferit. Modelele DS vor fi create după standarde superioare.

Ambiţiile francezilor sunt destul de mari, având în vedere că Tavares vrea să rivalizeze cu Audi până în 2020. Pentru a susţine această afirmaţie curajoasă, Tavares susţine că gama se va înmulţi cu alte şase noi modele, construite după aerul sofisticat şi după stilul de viaţă francez.

Comentarii (7)

  • Desigur ...mult success ..poate vor sa concureze si cu gama S de la Audi !!!
    9 7
  • renunta la numele de familie, ca nu-i prea bun...
    se va numii doar Ion, Ionut.
    6 5
  • Vise! Ii vor ajinge din urma pe cei de la Audi daca acestia vor sta pe loc vreo cativa zeci de ani. Daca se va numi DS se va vinde ca painea calda. Vise frantuzesti!
    6 7
  • Marian
    E de inteles ce fac cei de la PSA, vor sa aiba DS concurent pentru Audi, Peugeot pentru VW si Citroen pentru Skoda si ar fi cumva derutant pentru cumparatori sa vada Citroen si in gama premium si cea low in acelasi timp.
    @DAC - eu nu am inteles unde se afirma ca vor sa vanda cat vinde Audi. Scrie doar ca modelele DS trebuie sa exprime acelasi aer premium ca si Audi, sa aiba designul si calitatea materialelor asemenea celor din segmentul unde se bate si Audi. Si cu timpul s-ar putea sa le creasca si vanzarile.
    3 0
  • ADEVARUL ZILEI
    Surprinzator pentru voi poate...
    nu le cumpara romanii, dar fantuzestile astea se vand f bine in occident.
    Cine a mai iesit din Romania si e pasionat auto, stie ce vorbesc.
    Nu ma intelegeti gresit, nu sunt fan ds, doar ca exista viata si dincolo de masinile nemtesti... contrar a ceea ce-si imagineaza / halucineaza (unii) ROMANI DE ROMANIA. Trist, dar adevarat !
    6 0
  • Audi? Ce este Audi? Un Volkswagen resapat pentru un frustrat care nu stie ce vrea intre un Mercedes si un BMW... atunci alege Audi.
    7 3
  • @@koko frustrat esti tu, nu ai bani de o portiera de Audi dar iti dai cu parerea despre ele.Vulpea cand nu ajunge la struguri stii ce zice...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru