Moment istoric: Mercedes-Benz a produs 500.000 de exemplare Clasa G

de Alexandru Monenciu
Joi, 20.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile anunță că producția celebrului Clasa G a atins pragul de 500.000 de exemplare. Mașina aniversară este echipată cu o serie de elemente inspirate de cele ale primelor versiuni.

Mercedes-Benz a lansat modelul Clasa G în primăvara anului 1979. În ultimele patru decenii, off-roaderul german a trecut prin mai multe transformări, ajungând să fie, în prezent, un model de lux.

Chiar și așa, constructorul german s-a străduit să păstreze unele lucruri neschimbate. Cum ar fi forma caroseriei sau sunetul pe care îl fac portierele atunci când se închid.

Acum, la 44 de ani de la debut, Mercedes-Benz Clasa G a atins o bornă importantă: 500.000 de exemplare produse la uzina din Graz, Austria.

Mașina aniversară este inspirată de primele versiuni. Avem o nuanță exterioară Verde Agave, semnalizări portocalii, jante cu design special și o husă retro pentru roata de rezervă.

Pentru interior, Mercedes-Benz s-a inspirat de lavechiul 280 GE. De aici și scaunele cu tapițerie în carouri, accesoriile în nuanța Verde Agave, fețele de uși exclusive și logo-ul mărcii în culoarea neagră.

Există, desigur, și embleme speciale care te anunță că te afli în exemplarul Clasa G cu numărul 500.000.

În 2024, de pe liniile de asamblare a uzinei din Graz vor ieși și primele exemplare Clasa G electrice.

via Mercedes-Benz

Comentarii (2)

  • Ce ARO frumos :)
    3 1
  • 500.000 de maşini poluante.

    Fiecare, absolut fiecare din toate aceste 500.000 de maşini termice... poluantă.
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru