Moment istoric: Opel a produs exemplarul cu numărul 75 de milioane

de Alexandru Monenciu
Marti, 08.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a atins o bornă importantă: producția mașinii cu numărul 75 de milioane. Exemplarul aniversar este un Grandland GSe, asamblat la uzina din Eisenach.

În 2022, Opel aniversează 160 de ani de la înființare, 30 de ani de la deschiderea uzinei Eisenach, iar modelul Corsa împlinește 40 de ani. Acum, constructorul german de automobile mai are un motiv de sărbătoare: producția mașinii cu numărul 75 de milioane.

Exemplarul aniversar este un Grandland GSe. SUV-ul a fost prezentat la finalul lunii octombrie. Sistemul de propulsie plug-in hybrid dezvoltă 300 de cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 6.1 secunde. Viteza de top ajunge la 235 km/h, sau 135 km/h în modul full electric.

În 1940, Opel a produs exemplarul cu numărul un milion, fiind vorba despre un Kapitan. În 1956, germanii au atins borna de 2 milioane de mașini produse, exemplarul aniversar fiind tot un Kapitan.

15 ani mai târziu, adică în 1971, Opelul cu numărul 10 milioane ieșea de pe linia de asamblare: un Rekord C Caravan.

În 1983, la uzina din Russelsheim, Opel producea mașina cu numărul 20 de milioane, iar în același deceniu a urmat și exemplarul cu numărul 25 de milioane.

Un Opel Omega a fost mașina cu numărul 50 de milioane produs de germani, borna fiind atinsă în 1999.

via Opel

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru