Motorul viitorului BMW M2 va dezvolta 460 de cai putere

de Tiberiu Safta
Luni, 26.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conform unei surse neoficiale, viitoarea generație BMW M2 va fi propulsată de un motor de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie, care va dezvolta nu mai puțin de 460 de cai putere. Noul model ar urma să fie dezvăluit în 11 octombrie.

BMW se pregătește să lanseze noua generație M2 în acest an. După o campanie lungă de promovare, așteptarea nu va mai dura mult, deoarece noul model de performanță ar urma să fie dezvăluit în 11 octombrie.

Până atunci, în schimb, am aflat și ce motor ar putea avea noul model. Potrivit forumului Bimmer Post, o sursă apropiată mărcii bavareze, noul BMW M2 va avea un motor cu 6 cilindri în linie, de 3.0 litri bi-turbo și care va dezvolta 460 de cai putere. Motorul, cu numele de cod S58, este același folosit la versiunile de performanță X3 M și X4 M, unde dezvoltă 473 de cai putere.

Puterea va fi transmisă către roțile spate, iar motorul va fi cuplat la o cutie de viteze manuală de 6 trepte sau la o cutie automată cu 8 trepte. De asemenea, noul M2 va prelua sistemul de frânare și anvelopele fratelui său mai mare, BMW M4.

Noul BMW M2 va fi ultimul model de performanță al mărcii cu motor pur termic. Modelul va fi dezvăluit în 11 octombrie și va fi asamblat în Mexic, la uzina din San Luis Potosi.

via Bimmer Post

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru