Mulți clienți ai noului Lamborghini Countach LPI 800-4 dețin și un exemplar Countach original

de Tiberiu Safta
Marti, 21.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a dezvăluit, în august, modelul Countach LPI 800-4, o variantă reimaginată și modernizată a lui Countach, lansată pentru a sărbători 50 de ani de la prezentarea legendarului concept din care s-a născut Countach. Conform informațiilor oferite de către constructorul italian, cei mai mulți dintre proprietarii noului Countach dețin și un exemplar original.

În 2021, Lamborghini sărbătorește 50 de ani de la prima prezentare a supercar-ului Countach. Cu prilejul acestei sărbători, constructorul din Sant’Agata Bolognese a readus numele emblematic cu lansarea lui Countach LPI 800-4, o variantă modernă și reimaginată a modelului original. Noul Countach se bazează pe platforma lui Sian FKP 37 și este propulsat de un motor V12, amplasat central și aspirat natural.

În total vor fi produse numai 112 exemplare ale acestui model. Toate unitățile au fost vândute chiar înainte de prezentarea oficială din august, pentru prețul de 2.3 milioane de euro fiecare. Acum, la mai bine de 4 luni de la dezvăluire, Lamborghini a precizat că majoritatea clienților lui Countach LPI 800-4 sunt și deținători ai modelelor originale.

Cu ajutorul programului de personalizare Ad Personam, noul Countach LPI 800-4 poate fi vopsit cu aceleași nuanțe de culori disponibile și pe vechiul model.

Așa cum am spus, noul Countach LPI 800-4 este propulsat de un motor de 6.5 litri, V12, aspirat natural și amplasat central.

Pentru a ține pasul cu trendul de electrificare și pentru o putere mai mare, propulsorul dispune și de tehnologie mild-hybrid, prin montarea unui motor electric de 48 de volți. Această tehnologie este preluată de pe Sian FKP 37, care, la rândul său, se bazează pe platforma lui Aventador. În total, propulsorul dezvoltă 803 cai putere și, față de un Countach original, este cuplat la o cutie de viteze automată în 7 trepte.

Toate exemplarele Countach LPI 800-4 vor fi livrate pe parcursul lui 2022. Producția noului model va începe după ce va fi produs ultimul exemplar Aventador, mașină care a debutat în 2011.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • no, cat de multi ar putea fi?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru