Negocieri eșuate: Hyundai a oprit discuțiile cu Apple privind dezvoltarea unei mașini electrice autonome

de Paul Cosma
Luni, 08.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a anunțat că nu mai poartă discuții cu Apple privind dezvoltarea unei mașini electrice autonome, la doar o lună de la începutul negocierilor cu gigantul american.

În ianuarie, oficialii Hyundai au dezvăluit că poartă poartă negocieri preliminare pentru a produce viitoarea mașină electrică Apple

Ulterior, presa din Coreea de Sud a relatat că Hyundai și Apple vor semna un parteneriat până la sfârșitul lunii martie, iar înțelegerea presupune producția de mașini electrice cu funcții autonome începând din 2024, în Statele Unite. 

Potrivit acelor detalii neoficiale, viitorul model dezvoltat de Hyundai și Apple ar putea fi produs la o uzină Kia din statul american Georgia. 

Toate zvonurile au fost spulberate acum de Hyundai, care a anunțat oprirea discuțiilor cu Apple, indicând un eșec al negocierilor. 

“Primim solicitări de colaborare pentru dezvoltarea în comun de mașini electrice autonome de la diferite companii, însă acestea sunt în stadiu incipient și nimic nu a fost decis. Cu Apple nu avem discuții în acest sens,” a transmis Hyundai. 

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Johnny
    Era de asteptat, Apple e un fel de UK care se doreste curtat dar usor se transforma in fata batrana si nemaritata. Hyundai achizitionase recent o firma de robotica in speranta ca- i ajuta cu autonomia, iar apple dupa parerea mea, emite pretentii doar pt investitiile pe care le poate face insa fara sa detina vre- o tehnologie revolutionara. Vor sa li se construiasca o masina dar nu prea contribuie cu multe
    15 5
  • Era simplu. Apple voia sa castige capital de imagine intr-un domeniu in care nu au experienta. Veneau cu brand-ul. Daca Hyundai tacea, se interpreta automat ca Apple a gandit si facut masina de la 0. Dar nu-s prosti si au vorbit, asa Hyundai castiga capital mai mare. Normal ca marului muscat nu-i place. Acum indiferent ce decid in continuare Apple nu mai are avantajul asta.
    13 2
  • Edikkk
    Apple vine la spartul târgului... iar pretenţiile sunt cam mari...

    Nici nu au început şi deja se prefigurează ca Nokia :)))
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru