Nissan: 11 milioane de mașini produse în Marea Britanie

de Tiberiu Safta
Joi, 08.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina Nissan din orașul britanic Sunderland a atins borna de 11 milioane de mașini produse. La această uzină sunt produse cele mai multe modele destinate pieței din Europa, iar povestea fabricii a început în urmă cu 37 de ani.

Constructorul nipon sărbătorește 11 milioane de mașini construite la uzina sa din Sunderland, un oraș din Marea Britanie. Această uzină și-a început activitatea în 1986, iar de atunci, cele mai multe modele destinate piețelor europene sunt construite aici.

De-a lungul celor 37 de ani de activitate, uzina Nissan din Sunderland a produs nu mai puțin de 9 modele diferite în 22 de variante, în total. Printre modelele produse aici, putem aminti de Micra, Qashqai, Juke și Primera. De altfel, Nissan Qashqai este cel mai produs model la această uzină, cu peste 4 milioane de exemplare fabricate.

Exemplarul care a atins borna de 11 milioane de mașini produse este un Qashqai e-Power, vopsit în nuanța argintie Blade Silver și destinat unui client din Franța.

Primul model produs la această uzină a fost Nissan Bluebird, o berlină de clasă medie și predecesorul direct al lui Primera. În primii ani de activitate, producția unei singure mașini dura 22 de ore.

Astăzi, producția unui Qashqai e-Power la uzina din Sunderland durează doar 8 ore și jumătate.

via Nissan

Comentarii (3)

  • Qashqai şi Renault a fost salvarea Nissan de la faliment sigur.

    Acum city SUV-uri face toată lumea.... iar de când cu Brexit.... au un viitor dificil Nissan.

    Arya este o reuşită dar cam puţin. Vom vedea.
    3 0
  • Adrian
    Pai nu era vorba ca s.au suparat din cauza Brexit si urmau sa plece? S.au razgandit? Sau au plecat deja, asa cum au plecat toti din Rusia. La misto.
    1 0
  • Mr. Dragnea
    cat de oribil arata!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru