Nissan 370Z primeşte un succesor mai economic şi mai uşor în 2015

de Sebastian Toma
Joi, 12.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Succesorul lui Nissan 370Z a fost confirmat pentru anul 2015, iar modelul va fi mai uşor, mai mic şi mai economic, spun cei de la Inside Line citând surse oficiale. Mai mult decât atât, modelul ar putea renunţa la unitatea V6 aspirată.

Nissan 370Z va primi un înlocuitor în 2015, anunţă americanii de la Inside Line citând şeful de design al mărcii, Shiro Nakamura. Lucrul la noul model este încă în fazele incipiente, dar Nakamura spune că viitorul Z va fi mai uşor, mai compact şi va atrage un public mai numeros, urmând să aibă un impact mai puternic la capitolul vânzări. Cei de la Nissan lucrează deja la conceptul viitorului Z din gama lor, iar Shiro Nakamura susţine că modelul nu va mai creşte în dimensiuni, 370Z fiind la ”dimensiunea maximă”, noul model fiind obligat să fie mai mic.

Odată cu noua caroserie, viitorul Z de la Nissan va primi şi altă motorizare. În timp ce 350Z a avut un V6 aspirat de 3.5 litri, iar 370Z a trecut la o unitate aspirată de 3.7 litri, următorul model din serie va trece printr-un downsizing, urmând să fie echipat cu un motor turbo cu patru cilindri în linie , posibilitate anunţată chiar de Shiro Nakamura. Motorizarea nouă ar trebui să ofere un nivel de performanţe la fel de bun ca al actualei generaţii, în timp ce consumul de carburant şi emisiile de CO2 ar trebui să fie reduse dramatic.

Esential 328 CP dezvoltă motorizarea lui Nissan 370Z.
Unitatea are un consum mediu de 10.6 litri la sută.
Americanii de la Inside Line sugerează posibilitatea împărţirii platformei cu un model din gama Mercedes-Benz, în baza parteneriatului semnat cu concernul Daimler. În prezent, actualul Nissan 370Z împarte platforma cu Infiniti G Coupe şi G Sedan. Succesorul lui 370Z ar putea utiliza o platformă preluată de la Mercedes-Benz C-Klasse, sau motorizări din gama Mercedes-Benz. Pentru moment, japonezii nu au comentat aceste ipoteze.

Via Insideline

Comentarii (4)

  • Am incredere in ei, atata timp cat GT-R-ul este o masina foarte buna.
    9 7
  • nissan e o marca buna si merita toti banii .... iar 370 Z e o adevarata bijuterie ....
    7 5
  • zarnesteanu
    Arata de parca i-a spart unul farurile cu piatra.
    1 6
  • @Ursul_grizonat......Lasa-l ca nu are el fata de asa coupe......fraierii tot la masini proaste trag.Nu-i asa zarnestirbu?Eu cred ca ai luat prea multe somnifere puisor,ca in afara de ''a visa'',comentariile tale plasate pe AM,nu au nici o legatura cu viata reala.Asa ca puisor ai grija cu somniferele alea si masoara supradoza inainte sa le iei,ca maine pe AM ,o sa vorbesti iar ca un inconstient.
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru