Nissan a atins borna de 250.000 de electrice vândute în Europa

de Paul Cosma
Marti, 07.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un sfert de milion de vehicule electrice a vândut Nissan până acum în Europa, potrivit unui anunț oficial făcut de producătorul nipon.

Nissan a atins o nouă bornă importantă în parcursul său “electrificat” pe Bătrânul Continent. În ultimul deceniu, constructorul a vândut peste 250.000 de vehicule 100% electrice

Dintre acestea, peste 208.000 au fost unități Leaf, în timp ce alte 42.000 de exemplare au fost înregistrate de autoutilitara electrică e-NV200. 

Lansate în 2010, respectiv 2014, Leaf și e-NV200 și-au adus contribuția importantă la eforturile Nissan de electrificare pe piața europeană. 

Nissan a anunțat recent că va lansa un nou SUV electric, pe lângă Ariya, care va fi produs la uzina din Sunderland, acolo unde japonezii vor investi un milliard de lire sterline într-un “hub pentru mașinile electrice”. 

Peste 400 de milioane de lire sterline vor fi folosite de japonezi pentru a pregăti producția viitorului SUV electric, care se va bucura de baterii cu o densitate energetică mai bună, respectiv autonomie și eficiență mai mari.  

Via Nissan

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Din toată istoria Nissan, uite că se chinuie să treacă borna celor 250.000

    Aş zice bravo Nissan, dar mă cam abţin, pentru că dacă apăsau serios pedala inovaţiei, puteau ei să fie Tesla.

    Aşa anul viitor Tesla va produce maşini electrice la Berlin, deci în Europa, întrun SINGUR AN, cu mult peste tot ce a produs Nissan toată viaţa lor !

    Ruşinos Nissan, nu?

    Dar totuşi bravo, faţă de alţii care chiar nu au făcut nimic, Nissan a făcut ceva istorie.

    Acum istoria o scrie Tesla.
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru