Nissan a repornit producția la uzina din Sunderland: “Rețeaua de dealeri este redeschisă în proporție de 95%”

de Paul Cosma
Marti, 09.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat că fabrica din Sunderland a reluat producția după o pauză de aproape trei luni. Rețeaua de dealeri din Europa este acum redeschisă în proporție de 95%, potrivit constructorului.

Fabrica Nissan din Marea Britanie a fost repornită în această săptămână, iar primul vehicul ce a părăsit liniile de producție după o lungă perioadă de inactivitate a fost un Nissan Juke.

Constructorul susține că au fost necesare sute de ore de pregătire pentru ca angajații să se întoarcă în siguranță la locurile de muncă, cu respectarea legilor în vigoare.

Potrivit Nissan, rețeaua de dealeri din Europa este activă acum în proporție de 95%. Producătorul japonez a transmis că mai există showroom-uri ce urmează să fie deschise în Portugalia, Spania și Marea Britanie.

La sfârșitul lunii trecute, Nissan a dezvăluit planul său de restructurare pe următorii 4 ani, ce presupune închiderea fabricii din Barcelona și reducerea producției totale cu 20%, la 5.4 milioane de unități. Japonezii vor să reducă și numărul de modele și versiuni, astfel încât costurile anuale fixe să scadă cu circa 2.5 miliarde de euro.

Via Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru